Kapcsolódó tartalmak: tej

Hír: Segítenék a magyar tejágazat helyzetének javítását az OKSZ tagvállalkozásai

2016. április 12. 07:15
 
Áfát csökkentene a szervezet Elkötelezettek az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalkozásai a magyar tejtermelők súlyos piaci helyzetének javítása iránt; lehetőség szerint már júliustól csökkenteni kell a stratégiai fontosságú tejtermékek általános forgalmi adókulcsát (áfa) a jelenlegi 18-ról 5 százalékra - közölte a szervezet hétfőn.
 

Hír: Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.

Hír: Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

2016. április 21. 07:47
 
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.

Hír: Változás a tejértékesítési jelentésekben

2016. április 25. 12:22
 
Az átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatás igénybevételéhez kapcsolódó tejértékesítés jelentések beküldésére vonatkozó szabályok a 2016. és a 2017. támogatási évre vonatkozóan jelentősen változtak – közölte az MVH.

Hír: A Lipóti saját termékekkel lép be a tejpiacra

2016. április 25. 12:25
 
Több mint 100 millió forintos beruházással saját tejüzemet létesített az országszerte 200 szaküzlettel rendelkező Lipóti Pékség Kft., amely havi 90 millió forintos bevételt vár a tejtermékek eladásából.

Hír: Folytatódik az elkeseredett tejtermelők harca: csütörtökön a budaörsi Tesco-nál tüntetnek

2016. április 26. 08:02
 
Hamarosan bezárhatnak a gazdaságok, százak veszíthetik el megélhetésüket, az állatok pedig a fejőállomások helyett a vágóhídra kerülhetnek.

Hír: Gyermekeknek készült tejpépet vont ki a NÉBIH

2016. április 29. 07:43
 
Azonnali hatállyal megtiltotta a NÉBIH a 250 grammos Nestlé 5 gyümölcsös tejpép forgalmazását. A termék „Ochratoxin A” toxint tartalmaz. A kifogásolt tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre.

Hír: Ilyen se volt még! - Tehenek lepték el a Tesco területét

2016. április 29. 07:48
 
Körülbelül ötben borjúval és tehénnel vonultak ma fel a termelők a budaörsi Tescónál, tiltakozva az árletörő hatású tejtermékimport ellen. A gazdálkodók petíciót adtak át az üzletlánc képviselőjének. A rendőrség a tüntetőket a helyszín elhagyására szólította fel, mert nem ott demonstráltak, ahová a tiltakozást bejelentették. Eközben a hatóságok szlovák és cseh import UHT tejeket vontak ki a piacról, és folytatják a tejpiaci razziákat.

Hír: Hatalmas a fagykár, még kitartanak a tejtermelők

2016. május 02. 07:51
 
A gyümölcstermés fele is elfagyhatott, közeledik a III. Vetőnap Dalmandon, megéri zöldíteni, ismét tüntettek a tejes gazdák – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Főleg az import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat

2016. május 05. 07:54
 
Lesújtó a tejágazat egy hónapja tartó ellenőrzésének eddigi eredménye, amelyből megállapítható, hogy főleg a külföldi, import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat - ismertette Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, budapesti sajtótájékoztatóján.