Kapcsolódó tartalmak: traktor

Hír: Keményedik a rendszer: a traktorokat is bevonják az ekáer-be

2016. június 30. 09:11
 
Olyan súlyos új szankciókat vezetnek be, amelyek érzékenyen érinthetik azokat is, akik már többé-kevésbé „megbarátkoztak” a rendszerrel.

Hír: Kihagyhatatlan program idén is Hajdúböszörményben: Traktorhúzó Európa Kupa 2016Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa ke

2016. július 18. 08:21
 
Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa keretében - közölte a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.
 

Hír: Munkaerő kerestetik! Kukorica adapterek és más aktuális gépek ugyanitt!

2016. augusztus 15. 07:51
 
Munkást vagy munkát keres? Íme néhány hirdetés a több száz közül, amely lehet, hogy éppen Önnek szól.
 
 

Hír: Ez a traktor olyan könnyű, hogy járni tud a vízen

2016. október 07. 07:59
 
A vízen járás eddig nem tartozott a traktorok jellemző képességei közé, ám a cseh Mitas gumigyártó cég ezt a csodát is végrehajtotta néhány speciális terméke segítségével. Egy 88 lóerős, 4 tonnás Claas Axos 320-as gépet szereltek fel a világ legnagyobb mezőgazdasági abroncsaival, amelyekkel a meder aljának érintése nélkül „tempózott át” egyik oldalról a másikra.
 

Hír: Abszurd eset: traktoros gazdát büntettek meg gyorshajtásért

2018. június 11. 09:13
 
Gyorshajtásért büntettek meg egy gazdálkodót az Egyesült Királyságban, miután a mérési eredmények szerint óránként 74 kilométeres sebességgel haladt egy 50 kilométeres/órás zónában. A farmer viszont azzal védekezett, hogy traktora nem is képes ekkora sebességgel haladni. Végül kiderült, hogy a sebességmérő kamerák valóban hajlamosak tévedni, főleg akkor, ha a traktor épp vontat valamit, így a büntetést végül elengedték. Nem ez az első eset, hogy traktorokat irreálisan nagy sebességgel mérnek be.

Hír: Ez azért komoly: ennyiért traktorozhatsz egy órát az ország első élménytanyáján

2020. június 04. 08:04
 
Tóth Diána szerelme a mezőgazdaság és ennek minden rejtelmét és szépségét meg akarta mutatni azoknak, akik kicsit is érdeklődnek a téma iránt. Családjával a Tisza-tó mellett élnek, így a turizmus, vendéglátás mindig is része volt az életüknek. Sokáig gondolkoztak azon, hogy tudnának olyan programokkal előrukkolni, amivel a látogatók nem csak betekintést nyerhetnek a mezőgazdaságba, de aktívan részei is lehetnek. Így született meg az Élmény Tanya, ami nem csak a felnőtt gyerekek játszótere lehet, de fontos és hasznos feladatot lát el azzal, hogy testközelbe hozza a mezőgazdasági munkánk szépségét és nehézségeit is. A tanyán élmény traktorozásra is van lehetőség, 25 000 forint/ óra áron.

Hír: Japán-amerikai együttműködés hozhatja el a mezőgazdaság legújabb robottraktorát

2020. október 20. 09:19
 
Partnerségre lépett a Kubota az Nvidiával. A japán mezőgazdasági gépgyártó az amerikai számítástechnikai vállalattal közösen fogja kifejleszteni az önvezető robottraktorait. A tervek szerint az Nvidia grafikus processzoraival, mesterséges intelligenciájával és kameráival a Kubota traktora képes lesz a teljesen önálló munkavégzésre.