Munkavédelem

Bocsánatot kért a Samsung munkavállalói haláláért, egészségkárosodásáért

2018. november 26. 09:48
Bocsánatot kért a Samsung Electronics vállalat pénteken minden munkásától, akiknek egészségkárosodását, halálát okozta az, hogy nem biztosítottak számukra biztonságos munkakörülményeket a vállalat számítógépchipeket és monitorokat előállító üzemeiben.

A munkavédelmi szabályokat továbbra is lazán kezelik

2018. november 12. 07:57
Alig tapasztalható javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az idén – szögezi le Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a munkavédelmi hatóság 2018. III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól szóló jelentésében.

Túlóra 2015 / 2016 az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint

2015. október 01. 13:04
"Túlóra 2015 / 2016 az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint - Túlóra pótlék 2015 mértéke, túlóra elrendelése és a túlóra elszámolása: ha Ön is a munkaidejét meghaladóan dolgoztatják a munkahelyén (vagyis "túlóráztatják"), akkor Önnek is járhat túlóra pótlék, pihenőnap, vagy szabadidő 2015-ben is, az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint. "

Ingyenes mobilalkalmazás, munkajogi gyorssegély

2015. október 01. 10:37
Ingyenes mobilalkalmazás, munkajogi gyorssegély
Ingyenes mobilalkalmazás, amelynek fő funkciója a gyors és közérthető munkajogi témájú válaszok nyújtása minden munkavállaló számára
 
Goggle Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootor.liga
Apple Store:
https://itunes.apple.com/us/app/liga-szakszervezetek/id934760369

A határozott időtartamra kötött munkaszerződés jogi sorsa

2015. október 01. 10:22
"A határozott idejű munkaviszony elsősorban a munkáltató érdekeit szolgálja. Ennek oka az, hogy a munkaviszony megszűnése a határozott idő elteltével magától, munkáltatói közbeavatkozástól mentesen bekövetkezik. Ebből azonban több dolog is következik."

Egyenlő bér kölcsönzésnél

2015. október 01. 10:06
"Lehet-e eltérés a munkáltató által közvetlenül alkalmazott, belsős munkavállalók és azok bére között, akiket munkaerő-kölcsönzésen keresztül foglalkoztat? A Munka Törvénykönyve szerint általában nem. Következzen néhány fontos tudnivaló az elvi szabály értelmezéséhez."

A jövőben sokkal erősebbek leszünk a főnökeinkkel szemben

2015. október 01. 09:45
"Ezerszer megírta már mindenki, hogy a jövőben mennyi rossz lesz dolgozni. Úgy néz ki legalábbis, hogy állandóan dolgozni fogunk.  Egy új tanulmány most egy kicsit árnyalhatja ezt a képet. Mert lehet, hogy állandóan dolgozni fogunk, de sokkal jobban keresünk és kevésbé tudnak majd kirúgni minket."

Az új Mt. hatásvizsgálata zárókonferencia - módosulhat a Munka törvénykönyve

2015. október 01. 09:34
Az új Mt. hatásvizsgálata zárókonferencia - módosulhat a Munka törvénykönyve
"Októberben kezdődő, széles körű társadalmi egyeztetés után, várhatóan november végére kerül a parlament elé a munka törvénykönyvének (Mt) módosítása - mondta Jáczku Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a LIGA Szakszervezetek által koordinált, új Munka törvénykönyvéről készített hatástanulmány eredményeit bemutató konferencián."