Élelmiszeripar
Nemzetközi figyelem szegeződik a hazai kertész ágazatra
2024. augusztus 08. 14:53
A magyar méz sorsa a magyar vásárlókon múlik?
2024. augusztus 05. 18:37
Nyugat-Európában egyre nehezebb eladni a magyar mézet.
Következetes munkával el kell érni, hogy a jövőben minél több magyar honfitársunknál legyen az egészséges táplálkozás szerves része a méz. Az exportorientált magyar mézágazat és a méhészek megélhetése szempontjából kulcskérdés, hogy az európai piacokon uralkodó, tisztességesnek nem nevezhető versenyfeltételek újra egyenlők legyenek az unión belül megtermelt és az unión kívül előállított méztermékek között –mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára augusztus 4.-én, vasárnap, a XXXVI. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón, Jászberényben.
Kóstoltad már aszalva a fügét? Pedig nagyon finom!
2024. augusztus 05. 18:18
A füge már egyáltalán nem ritkaság a magyar kertekben, amelyhez az időjárásunk változása is nagyban hozzájárul. Az pedig egyáltalán nem furcsa, hogy sokan helyet adnak ennek az igazán finom gyümölcsnek a kertjükben és a tányérukon is, hiszen egy füge körülbelül 2 g rostot tartalmaz, segít az emésztőrendszert egészségesen tartani és alacsonyan tartja a koleszterinszintet is. Ha pedig sok a füge, akkor nem árt, ha tudjuk, hogyan tudunk raktározni belőle az ínségesebb időszakokra. Ekkor kerülhet képbe az aszalás.
Ezt te sem gondoltad volna: levegőből és vízből készített vajat egy startup
2024. augusztus 03. 18:07
Így védi a körte az egészségedet
2024. augusztus 03. 17:28
Gyomnak gondoljuk, pedig kiváló egészségügyi hatásokkal rendelkezik
2024. augusztus 03. 17:23
A klímaváltozás miatt sok helyen már elkezdődött a szüret
2024. augusztus 02. 14:09
24 gyümölcsszörp pályázhat a KMÉ arany fokozatára
2024. augusztus 01. 16:22
Itt hihetetlenül gyors a robotok terjedése – feleslegessé válik a munkaerő?
2024. augusztus 01. 16:11
Számos pályázat segíti ezután is a burgonyatermelőket
2024. augusztus 01. 13:54
A burgonya világszerte a harmadik legnépszerűbb élelmiszer a rizs és a búza után, és több milliárd ember táplálkozásának alapvető eleme. Magyarországon is gyakran használt alapélelmiszer, amely a hazai fogyasztók asztalára is rendszeresen kerül – hívta fel a figyelmet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán július 30.-án megrendezett Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás és a Fajta- és Növényvédelmi Technológiai Bemutatón, Gyulatanyán.