Kapcsolódó tartalmak: árak

Hír: A kormány a tejtermelőkkel van

2016. március 16. 07:55
 
Lassan egy éve tiltakoznak Franciaországtól Belgiumon keresztül egészen Finnországig az európai uniós gazdálkodók a tartósan alacsony európai tej átvételi árak miatt, érdemi lépéseket követelve a folyamatok megfordítása érdekében.

Hír: Kétszeres különbség az élelmiszerárakban az uniós országok között

2016. június 27. 09:08
 
Tavaly több mint kétszeres különbséget mértek az átlagos élelmiszerárakban az Európai Unióban, a legolcsóbbak Lengyelországban voltak az élelmiszerek és üdítők, míg a legtöbbet Dániában kellett fizetni ezekért a termékekért - derült ki Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) nyilvánosságra hozott jelentéséből.

Hír: Mostantól magyar dinnye lepi el a boltokat

2016. július 13. 08:11
 
Ebben az évben várhatóan 235-240 ezer tonna görögdinnye terem az országban, ami 25-30 ezer tonnával több, mint a múlt évben. Az idén a termelők 5600-5700 hektárról takarítják majd be a gyümölcsöt.

Hír: Négy éve nem látott havi növekedés a FAO élelmiszerár-indexben

2016. július 29. 08:17
 
Az időjárás nem kedvez a cukortermelésnek, a búzának annál inkább

Hír: Ezt mérlegelni kell: nem érdemes tovább várni a beruházásokkal

2017. május 12. 08:04
 
A növényi termékek magas készletszintje lefelé tolja az árakat, és a jelenleg kialakuló árszintek akár két évig is fennmaradhatnak. Ugyanakkor az állati termékek mostani áremelkedése az elmúlt évek visszaeséseit kompenzálja, ám ez nem tartható fenn sokáig, korrekcióra lesz tehát szükség. Egy biztos: a beruházásokkal már nem érdemes tovább várni.

Hír: Drágul a liszt és a kenyér

2018. február 06. 09:06
 
A tavalyi aratást követő 15 százalékos lisztáremelés után a következő egy-két hónapban az átadási ár további mintegy 10 százalékos növekedésével lehet számolni - szemlézi az MTI Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének főtitkárának a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatát.

Hír: Nőttek a világpiaci élelmiszerárak

2018. március 05. 08:04
 
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által nyomon követett öt alapvető élelmiszer árindexe 170,8 pont lett a múlt hónapban, azaz februárban 1,1 százalékkal emelkedett.

Hír: Árak és folyamatok: termékpályák az AKI nagyítója alatt

2018. november 06. 08:29
 
A fontosabb hazai termékpályák 2017. évi piaci folyamatait mutatja be az Agrárgazdasági Kutató Intézet egy friss kiadványa, elsősorban az ártrendeken keresztül. Az előzetes 2017-es mennyiségi információk alapján az anyagban kitérnek a keresleti és a kínálati oldal alapvető változásaira, emellett rövid kitekintést nyújt a következő évben várható tendenciákra.

Hír: Megugrott a mezőgazdasági termelői árak éves növekedése

2020. január 17. 08:42
 
Tavaly novemberben elsősorban a gyümölcsök és a sertés felvásárlási árának jelentős emelkedése miatt az októberi 2,3 százalékosról 5,2 százalékosra ugrott a mezőgazdasági termelői árak éves növekedése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Hír: Szinte hihetetlen: ennyibe kerül idén egy kiló ponty, harcsa, lazac a hazai piacokon

2020. december 01. 09:10
 
Karácsonykor sok magyar háztartásban tartják azt a szokást, hogy halétel kerül az asztalra. Gyakran előfordul az is, hogy van, aki csak ilyenkor fogyaszt egyedül halat, mondjuk sült vagy halászlé formájában. Az ünnepek alatt a háziasszonyok változatos, egészséges halételeket varázsolnak a családi asztalra, de idén az éttermek is, akár előjegyzések alapján elkészítik és házhoz is szállítják a tradicionális vagy különleges ünnepi ételt. Most annak jártunk utána, mennyiből hozhatjuk ki a karácsonyi halvacsorát, ha többféle húst is szeretnénk készíteni.
«123»