Kapcsolódó tartalmak: beruházás

Hír: Az ágazati egyensúlyra törekszik a kormány

2017. május 02. 07:52
 
A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a hajdúnánási kihajtási ünnepségen mondott beszédet, amivel reményt adhat a hazai állattenyésztőknek.

Hír: Ezt mérlegelni kell: nem érdemes tovább várni a beruházásokkal

2017. május 12. 08:04
 
A növényi termékek magas készletszintje lefelé tolja az árakat, és a jelenleg kialakuló árszintek akár két évig is fennmaradhatnak. Ugyanakkor az állati termékek mostani áremelkedése az elmúlt évek visszaeséseit kompenzálja, ám ez nem tartható fenn sokáig, korrekcióra lesz tehát szükség. Egy biztos: a beruházásokkal már nem érdemes tovább várni.

Hír: Egyelőre nem átütő siker az élelmiszeripari beruházási pályázat

2017. május 25. 08:12
 
A vártnál kevesebb, 55 élelmiszeripari közepes vállalkozás adta be eddig beruházási igényét az év elején indult, a NAK közreműködésével kialakított pályázatra – írja a nak.hu. Ennek okai, többek között, a jelentkezési feltételek szigorúsága, illetve korlátozó volta. A kamara igyekszik ezeken módosíttatni.

Hír: Az élelmiszeripari fejlesztések is emelték a beruházásnövekedést

2017. május 31. 08:40
 
A KSH kedden közzétett adatai szerint jelentősen emelkedett a beruházások volumene az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Jól teljesítettek az agrárium területei is.

Hír: Egyszerűbbé válik mezőgazdasági beruházások megépítése

2017. május 31. 09:44
 
Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítások értelmében egyszerűbbé válik az ipari és mezőgazdasági beruházások megépítése azáltal, hogy gyorsabban lehet csatlakozni a közművekhez.

Hír: Tizenhétezer gazda már lépett

2017. június 22. 10:16
 
A magyar gyümölcságazat növekedésének és jövőbeni versenyképességének záloga a termelők szerveződése és a beruházási lehetőségek mind jobb kihasználása. A jövő útja a termelők szövetkezése, hiszen csak így lehet olyan kiegyenlített minőségű, nagy árualappal a piacon megjelenni, ami alkupozícióba hozza a termelőket a kereskedőkkel szemben. Jelenleg 70 ilyen szerveződés létezik az ágazatban, összefogva mintegy 17.000 termelő munkáját. A TÉSZ-ek 35 ezer hektáron 45 milliárd forint értékű terméket állítanak elő – tájékoztatott Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár Iváncsán.

Hír: Az agráriumban tervezik a legnagyobb beruházásokat a cégek

2017. június 28. 09:02
 
Az agrárvállalkozások hajtották végre az elmúlt 12 hónapban a legnagyobb beruházásokat, és a következő egy évben is a szektor vállalkozásai tervezik a beruházások jelentős részét – derül ki a Budapest Bank beruházásokkal kapcsolatos országos reprezentatív kutatásából.

Hír: Fontos a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

2017. szeptember 20. 08:00
 
Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - mondta Szijjártó Péter Mélykúton, ahol letették a HunentVíziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forint beruházással épülő új üzemének alapkövét.A beruházáshoz, amely 350 új munkahelyet hoz létre, a magyar kormány 4,4 milliárd forintos támogatást biztosít .

Hír: Korszerűsítésre koncentrálnak az agrárvállalkozások

2017. szeptember 20. 08:01
 
 
Jelenleg a kis- és középvállalkozások több mint fele, 57 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A mezőgazdasági cégek inkább korszerűsítésére koncentrálnak – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Hír: Hitelgarancia segíti az agrárvállalkozásokat

2017. november 15. 10:39
 
Az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások tevékenysége immáron vonzó a bankszektor számára is, így a mezőgazdaságba kihelyezett hitelállomány folyamatosan növekszik. A hitel beruházást, a beruházás pedig növekvő termelékenységet és új munkahelyet jelent. Ebben jelentős szerepet játszik az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége – mondta Feldman Zsolt egy üzleti találkozón.