Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Koronavírus: ezek az agrárkamara javaslatai

2020. március 24. 09:01
 
Számos javaslatot fogalmazott meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a koronavírus helyzet kapcsán, például kamatmentes hitelprogram indítását, konkrét támogatások nyújtását, s adó, illetve járulékfizetési moratóriumot is.

Hír: Orbán Viktor: Négy vonalon szerveztük meg a védekezést

2020. március 24. 08:56
 
Orbán Viktor az Operatív Törzs 11 órai kezdettel induló online sajtótájékoztatóján beszélt a koronavírus-járvány elleni küzdelem legfrissebb fejleményeiről, döntésekről.
 
 
 

Hír: Így szakad ketté a magyar társadalom a koronavírus miatt: megszólal a szakpszichológus

2020. március 24. 09:02
 
A koronavírus miatt kialakult helyzetet mindannyian máshogy tudjuk kezelni, mindenki máshogy éli meg. Vannak, akik teljesen tudatosan néznek szembe ezzel a helyzettel, azonban vannak olyanok is, akik inkább a tagadást választják vagy elbagatellizálják a járványt. A szakember szerint mind a két hozzáállás elfogadható. A HelloVidéknek dr. Gács Boróka tanácsadó szakpszichológus beszélt arról, hogyan dolgozzuk fel a vészhelyzet miatti stresszt.

Hír: Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

2020. március 24. 09:03
 
Már minden megyében találtak koronavírus-fertőzöttet, így már nem egyenes vonalú, hanem exponenciális emelkedésről beszélhetünk a fertőzöttek számát tekintve. Az országos tisztifőorvos szerint a következő napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszában léphetünk.

Hír: Megjelentek az újabb gazdasági csomag részletei

2020. március 24. 09:07
 
A kormány a múlt heti kormányrendelet után nemrég újabb gazdasági segítséget jelentett be a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt. Bővítették azoknak az ágazatoknak a körét, ahol több hónapon át kedvezményeket kapnak a munkáltatók, munkavállalók. A gyes, a gyet és gyed jogosultságot kitolják a veszélyhelyzet végéig. Végrehajtási moratóriumot hirdettek, ami egészen a veszélyhelyzet lezárulása utáni 15. napig tart. A pontos rendelet hétfőn, éjfél előtt néhány perccel jelent meg a Magyar Közlönyben. Ebben a cikkben összeszedtük a különféle rendelkezéseket.

Hír: A földekre vezényelné a tétlenné vált embereket a francia mezőgazdasági miniszter

2020. március 25. 08:26
 
A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított kedden, a mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

Hír: Nagy István: a helyi piacok nyitva vannak, de be kell tartaniuk az óvintézkedéseket

2020. március 25. 08:28
 
A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása - mondta el Nagy István agrárminiszter kedden az MTI-nek.

Hír: Már 226 koronavírusos beteg van Magyarországon

2020. március 25. 08:30
 
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg.

Hír: Magyarok a nagyvilágban: ,,Az élet fagyva van s megdermedett”

2020. március 26. 08:05
 
A koronavírus az egész világot sújtja. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk arról, ők hogyan élik kint a mindennapokat.

Hír: Magyarok a nagyvilágban: ,,Az élet fagyva van s megdermedett”

2020. március 26. 08:06
 
A koronavírus az egész világot sújtja. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk arról, ők hogyan élik kint a mindennapokat.