Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

2020. március 18. 07:55
 
Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI / KKM / Borsos Mátyás

Hír: Szinte egyáltalán nem tudnak már házhoz szállítást vállalni az áruházláncok

2020. március 18. 07:57
 
A megnövekedett élelmiszer-rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk: Élelmiszer-szállítási kapacitásaink megteltek, bizonytalan ideig nem tudunk új rendelést fogadni, az időkapuinkban látható információk valósak
– ez a közlemény fogadja azokat, akik az Auchan felületén szeretnének online bevásárlást indítani, házhoz szállítást kérni.

Hír: Gyálon és Monoron is megjelent a koronavírus

2020. március 18. 07:59
 
Egy házaspár otthoni karanténban van, ők tünetmentesen, jól vannak, egy nőnél azonban kimutatták a koronavírus-fertőzést, közölte a város polgármestere kedden egy Facebook-videóban. Pápai Mihály elmondta:

Hír: Limitek az Aldinál és a Tescónál is - mire vonatkoznak? (brit)

2020. március 18. 08:05
 
A legnagyobb brit kiskereskedelmi láncok a Lidl kivételével korlátozták egyes termékekből az egy vásárló által egy alkalommal megvehető termékek mennyiségét. Ahogy világon mindenütt, az Egyesült Királyságban is felvásárlási láz lett úrrá az embereken a koronavírus-járvány miatt. Plusz egy körkép a magyarországi helyzetről.

Hír: Orbán Viktor: Az év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat

2020. március 18. 16:26
 
Megszerveztük Magyarország kollektív önvédelmét a világjárvánnyal szemben - jelentette be a kormányfő.

Hír: Megjelentek a részletek a koronavírussal kapcsolatos gazdasági csomagról

2020. március 19. 07:39
 
Orbán Viktor szerda délután bejelentette a legújabb koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntéseket. A miniszterelnök a kormányülés szünetében beszélt a többpontos gazdasági intézkedéscsomagról. 

Hír: Operatív törzs: az országban már bárhol előfordulhat a vírus

2020. március 19. 18:38
 
Magyarországon már bárhol jelen lehet, jelen van a koronavírus - monda a Koronavírus elleni Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Továbbra sem derült ki - pedig több újságíró is rákérdezett -, hogy mely városokban, milyen korú és nemű személyeknél igazolták a fertőzöttséget. Elhangzott, hogy a hatóságoknak önmagukban nincs lehetőségük a járvány megfékezésére, ezért kérik a lakosságot, tartsa be a korlátozásokat. Az operatív törzs egyelőre nem javasolja a lakhelyelhagyási tilalom bevezetését.

Hír: Megkapta a koronavírust egy magyar gyerek

2020. március 19. 18:43
 
Pozitív lett egy gyerek koronavírus-tesztje a XV. kerületben - írja az Index a gyereket vizsgáló rendelő egyik orvosának Király Balázsnak a Facebook-bejegyzése nyomán.

Hír: Koronavírus hírek

2020. március 18. 08:03
 
Szijjártó Péter külügyminiszter szavai, kérése a magyarokhoz:
Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

Hír: Nagy István: Megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre az országban

2020. március 19. 18:44
 
Megfelelő mennyiségű hazai élelmiszer áll rendelkezésre Magyarországon, így a magyar ellátás biztonságban van a koronavírus-járvány ideje alatt is - közölte Nagy István agrárminiszter.