Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Mit tehetsz a járvány megelőzése érdekében?

2020. március 16. 10:48
 
Nem csak a munkáltatók, a munkavállalók is sokat tehetnek a koronavírus járvány megelőzése érdekében. Tudjuk, hogy a személyi higiénia betartása nagyon fontos. Azonban, hogy a munkavégzés biztonságossá tétele érdekében több olyan intézkedést is kezdeményezhetünk, amelyekről a szakszervezeteink állapodhatnak meg a munkáltatóval. 

Hír: Maradj otthon: fontos lenne a koronavírus elleni védekezéshez

2020. március 16. 10:51
 
Miért terjednek a koronavírushoz hasonló járványok exponenciálisan, és mit lehetne tenni, hogy ne így legyen? - teszi fel a kérdést címében a Washington Post cikke.

Hír: Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

2020. március 16. 11:10
 
2020. március 16-tól a kisgyermekes munkavállalók nem mentesülnek a munkavégzési kötelezettség alól, hiszen az iskolák, ahogyan az óvodák, bölcsődék is, ügyeletet fognak ellátni. Zempléni Kinga, munkajogász szerint nem derül ki a határozatból, hogy az iskola hány szülő kérésére szervezi meg az ügyeletet és mi számít indokolt esetnek.

Hír: Koronavírus - hogyan tarthatjuk jogszerűen otthon a munkavállalót?

2020. március 16. 11:11
 
A mai bejegyzésben azt a kérdést fogjuk részletesen körbejárni, hogy milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak arra, hogy a munkavállalóját a járvány miatt otthon tartsa. 

Hír: A koronavírus járvány miatt idén elmarad az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2020. március 17. 08:08
 
Exkluzív interjú Antal Gáborral a vásárhelyi kiállítás lemondásának hátteréről.

Hír: Koronavírus: beindult a cukorfelvásárlási láz, de milyen hatással lesz ez a piacra?

2020. március 17. 08:06
 
Óriási cukorfelvásárlási láz vette kezdetét a koronavírus-járvány miatt, nem csak Magyarországon, de szerte a világon. Az agrárszektor.hu kérdésére Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta az, hogy ez hogyan hat majd a cukorpiacra, nagyban függ attól, milyen intézkedések születnek majd a továbbiakban a betegség miatt. Magyarország a cukorigényét nagy részben importból fedezi, így ha az áruk szabad mozgásában további korlátozások lépnek életbe, az nyilvánvalóan az árakra is hatással lehet majd.

Hír: Nem zárnak be a fővárosi piacok, de szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus miatt

2020. március 17. 08:07
 
A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet során egyre szigorúbb korlátozások lépnek életbe a mindennapi élet területén. A legutolsó intézkedések már az éttermek és kávézók nyitvatartását is szabályozzák, ám az élelmiszereket árusító boltokra és a gyógyszertárakra még nem vonatkoznak szigorítások. Az agrarszektor.hu megkérdezte a termelői piacokra vonatkozó szigorításokról és intézkedésekről a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságát, amely 13 budapesti piac és vásárcsarnok üzemeltetéséért felelős.

Hír: Koronavírus – Inputanyag-hiányra számítanak, nem fogadnak területi képviselőket a gazdálkodók

2020. március 17. 08:16
 
A koronavírus okozta világjárvány minden ágazatra, így a mezőgazdaságra is hatással lesz. Elmaradnak a nagy agrárrendezvények, például az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, de egyéb rendezvények, szakmai konferenciák is. Bezártak az egyetemek, köztük a Szent István Egyetem gödöllői kampusza is, ahol az egyik legelső iráni beteg is tanul. De mit gondolnak a gazdálkodók, milyen hatással lesz rájuk az egészségügyi és gazdasági válsághelyzet?

Hír: Mi maradhat nyitva délután 3 után? Itt vannak a kormány mai döntéseinek részletei!

2020. március 17. 08:56
 
Néhány kivételtől eltekintve minden üzletnek és vendéglátóhelynek be kell zárnia 15 órakor a kormány döntése értelmében, illetve egyáltalán nem lehet majd zártkörű rendezvényeket tartani. Emellett a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben arra kérik a 70 évnél idősebbeket, hogy maradjanak otthon.

Hír: Egymilliárd forintot adományoz az MKB Bank a koronavírus elleni harchoz

2020. március 17. 08:57
 
2020. március 13. – Dr. Balog Ádám Elnök-vezérigazgató kezdeményezésére az MKB Bank Nyrt. a mai napon egymilliárd forintot adományoz a koronavírus-védekezéssel kapcsolatos kormányzati erőfeszítések támogatására, különösen az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedések elősegítésére.