Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Koronavírus: ezekkel az intézkedésekkel mentenék meg a hazai élelmiszeripari cégeket

2020. április 04. 07:54
 
Győrffy Balázs szerint vendéglátó szektor teljes leállása közvetlenül érinti az agrárgazdasági beszállító cégeket, ezért számukra szükség lenne a már meglévő szektoriális kedvezményekre. Az új helyzet legfontosabb tanulsága azonban az, hogy a magyar termékekkel az emberek ellátásának biztonsága garantált még a válságos időszakokban is, de ha a külföldi élelmiszeripar termékeit vásároljuk és ennek következtében leépítjük a magyar termékeket, akkor azzal hosszú távon saját magunkat veszélyeztetjük. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével a Portfolio készített interjút.

Hír: Von der Leyen elismerte, hogy Brüsszel hibázott

2020. április 06. 09:06
 
Igen, ez az igazság: Európát eleinte részben sokkolta a láthatatlan ellenség és a példa nélküli méretű és gyorsaságú válság. A kezdeti hibákra ma is fájó visszagondolni - fogalmazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap.

Hír: „Hazugságokat terjesztenek a magyar koronavírus-törvényről”

2020. április 06. 09:15
 
Hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket terjesztenek a magyar „koronavírus-törvényről” - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Hír: Orbán Viktor: Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít

2020. április 06. 09:21
 
A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Hír: Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna

2020. április 07. 08:06
 
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

Hír: Összefogott a hazai zöldség-gyümölcs ágazat: termékfelajánlásokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet

2020. április 07. 08:09
 
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők részt vesznek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásában.

Hír: Ez nagyon fontos: így tisztítsd ki a mikródat a koronavírus-járvány idején

2020. április 07. 08:10
 
A mikrónk rendben tartásának az a fő kulcsa, hogy rendszeresen, akár néhány naponta takarítsuk. Jó hír, hogy erre egészen könnyű és gazdaságos módszerek is léteznek, és simán végezhetjük olyan szerekkel, amik a legalapvetőbb részei a háztartásnak.

Hír: Prodi: Az Európai Unió politikai túlélésre játszik, de ez kevés lesz

2020. április 07. 08:11
 
Az új koronavírus-fertőzés teremtette vészhelyzet sem lesz elegendő az Európai Unió felébresztésére, és minőségi előrelépés helyett Brüsszel továbbra is a „túlélésre fog játszani” Romano Prodi korábbi olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke szerint.

Hír: Orbán Viktor: Indul a gazdaságvédelmi akcióterv második szakasza

2020. április 07. 08:15
 
A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn.

Hír: A koronavírus járvány kitörésével megnőtt a távmegfigyelő rendszerek iránti kereslet

2020. április 07. 08:16
 
Több ország leállt és utazási korlátozásokat vezetett be, így a távmegfigyelő rendszerek jelenthetik nagy hangsúlyt kapnak. A világ nagyon gyorsan változik. Gottfried Pessl, a Pessl Instruments GmbH elnöke és alapítója elmondja, hogyan segíti eszközeivel a szántóföldi megfigyelést karantén idején.