Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Kedvező változások sorát hozza a kormány csomagja az agráriumnak

2020. április 14. 07:52
 
A koronavírus-járvány okozta helyzet kezelése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslataival összhangban több jogszabály is megjelent, amelyek kedvezően érintik a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart. Ezek értelmében újabb ágazatokra terjednek ki az adózási könnyítések, változtak a Vidékfejlesztési Programmal kapcsolatos, a foglalkoztatásra vonatkozó, valamint a testületi ülésekre alkalmazandó egyes szabályok, továbbá kedvezőbbé váltak az Agrár Széchenyi Kártya feltételei – közölte a NAK.

Hír: Változás a SZÉP Kártyánál, a koronavírus miatt lépett a kormány

2020. április 14. 07:55
 
A SZÉP Kártyákat érintő módosítások jelentek meg a Magyar Közlönyben. A veszélyhelyzetet követő 60 napig könnyítést kapnak a kártyabirtokosok, de élelmiszer vásárlására továbbra sem lehet felhasználni a kártyákat.

Hír: Megszólalt a kormány a szép csendben eldöntött óriási munkaügyi módosításról

2020. április 14. 07:57
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a 24 hónapos munkaidőkeret egyoldalú elrendelésének lehetőségével a kormány a munkaszervezést igyekezett rugalmasabbá tenni.

Hír: További válságkezelési intézkedésekre van szükség

2020. április 14. 09:51
 
A szakszervezetek aggódva figyelik, mire lesz elég a gazdaságvédelmi akcióterv. Mészáros Melinda, a Liga elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, az irány jó, de további válságkezelési intézkedések kellenek. Finomítanának a bérkiegészítésen, és az álláskeresési járadék összegét, illetve folyósítási idejét is növelnék.

Hír: Elfogadhatatlan a kétéves munkaidőkeret!

2020. április 16. 07:10
 
2020. április 15-én – videókonferencia keretében – ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. Az ülésen tájékoztatás hangzott el a foglalkoztatási helyzetről és a gazdaságvédelmi intézkedésekről. A LIGA Szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a kormány eljárása, amivel lehetővé tette a 24 havi munkaidőkeret bevezetését.

Hír: Mikrobiológus: ennyire kell tartanod a koronavírustól az élelmiszerboltokban

2020. április 16. 07:18
 
A koronavírussal való megfertőződés valószínűsége a sűrűn látogatott boltokban a legnagyobb: ezeket a tanácsokat érdemes betartani, ha bemegyünk egy szupermarketbe vásárolni!

Hír: Bükki füvesember: A jóisten odateszi tálcán a megoldást a bajokra

2020. április 16. 07:28
 
A születésnapos Szabó Gyuri bácsinak egyszer azt mondta egy öreg cigányasszony, hogy 124 évig fog élni. Szerinte az emberiség azért kapta ezt a járványt, mert a mai ember nem hisz semmiben. Interjú

Hír: Akár két évre is magához kötheti a munkavállalókat a munkaadó?

2020. április 16. 07:55
 
Az ATV Start vendége Székely Tamás alelnök, MASZSZ.

Hír: Minden, amit a bértámogatásról tudni lehet

2020. április 17. 08:14
 
A túl nagy visszaesést elszenvedő cégek nem vehetik igénybe a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt bevezetendő állami bértámogatást, az elbírálás hosszadalmas, és a rövidített munkaidőre fogott kollégáknak akkor is be kell járniuk, amikor nincs dolguk. Minden, amit jelenleg a magyar Kurzarbeitról tudunk.

Hír: Csak május 1-től igényelhető az állami bértámogatás

2020. április 17. 08:14
 
Egyelőre nem jelent meg a gazdasági mentőcsomag egyik legjobban várt elemére vonatkozó szabályozás. A rövidített munkaidő után igényelhető bértámogatásról Palkovics László azt mondta, május 1-től lehet igénybe venni.