Kapcsolódó tartalmak: termés

Hír: Az egész termést elviheti a cserebogár-invázió

2016. április 25. 12:27
 
Az áprilisi és májusi bogarak is rajzanak, tömegével láthatók a leveleken.

Hír: Jó közepes termés várható

2016. június 27. 09:04
 
Az őszi árpa aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek jó közepes termésre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkára. Csak búzából mintegy 966000 hektárt fognak hazánkban aratni, országszerte 4,8-4,9 millió tonna őszi búzát várnak a magtárakba – közölte Budapest.

Hír: Vegyes várakozások az agráriumban

2016. augusztus 05. 08:30
 
Az időjárás miatt kiválóan alakulnak a termésátlagok, de mivel alacsonyak a felvásárlási árak, egyelőre kétes az idei év megítélése Közepes mezőgazdasági évre számítanak a gazdák az agrárgazdasági index szerint, ám a lapunk által megkérdezett szakértők véleménye megoszlik a várakozások tekintetében.
 

Hír: Hiába a csőrövidítő hideg, jól terem az édes kukorica

2016. augusztus 18. 07:55
 
A csemegekukorica-termesztőknek is rendesen meg kellett küzdeniük az idei viharos és jeges időjárással. Ennek ellenére ígéretesnek tűnnek a hazai hozameredmények, köszönhetően a gazdák felkészültségének.

Hír: Kevés dió termett az idén

2016. november 29. 14:47
 
A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén, a rossz terméshozamért elsősorban a késő tavaszi fagyok a felelősek, de emellett egy rovarfaj is károsította a megmaradt termést - tájékoztatta a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) az MTI-t. 

Hír: Komoly gondot okoznak az elhagyott kaptárak

2017. április 24. 07:55
 
Jelentős károkat okoztak a hobbiméhészek a méhészeti ágazatnak. Többek között azzal, hogy a hátrahagyott kaptárak a méhek megbetegedését okozhatják.

Hír: Gyenge termés várható a népszerű kajsziból

2018. július 23. 14:00
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növénytermesztési szakemberei közös kajszi fajtabemutató rendezvényen mutatták be a piaci igények kiszolgálására alkalmas kajszifajtákat. A Tordasi Fajtakísérleti Állomáson 2018. július 19-én tartott eseményen az érdeklődők megismerhették a késői érésű, fagytűrőbb fajtákat és fajtaújdonságokat, valamint a legmodernebb művelési rendszerek nemzetközi tapasztalatait.

Hír: Bajban a McDonald's: sokkal rövidebb a sültkrumpli

2018. október 24. 09:20
 
Rövidebbek lesznek a sültkrumplik a McDonald’s gyorséttermeiben az idei aszályos és száraz nyár miatt. Az étteremláncnak ez nem csak a fogyasztók miatt jelent komoly problémát, mert a sültkrumpli készítéséhez használt, eddigi krumpliméretéhez igazított eszközöket minden étteremben át kell állítaniuk.

Hír: Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

2019. július 22. 07:40
 
A hazai termés mindössze egyharmada étkezési alma.

Hír: Az aszály miatt gyenge gyümölcstermés várható

2020. május 12. 08:24
 
A fagykár után most az aszály veszélyezteti az idei gyümölcstermést, de szinte valamennyi mezőgazdasági ágazatot súlyosan érinti a csapadékhiány.
«12»