Élelmiszeripar
Baj van a magyar ivóvíz-szolgáltatással – ez így sokáig nem mehet
2024. február 06. 16:18
Az ÁSZ számos olyan problémát tárt fel, amelyek kockázatot jelenthetnek a jövőben.
Lezárult az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemzetközi kooperatív teljesítményellenőrzés keretében végzett ellenőrzése, amelynek során a 2017-2022. évekre vonatkozóan ellenőrizte a hazai ivóvíz-gazdálkodás fenntarthatóságát, a vízgazdálkodást meghatározó stratégiák megfelelőségét.
Hatékonyságmérés, nyomonkövetés, robotizáció az élelmiszeriparban
2024. február 05. 15:30
Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
2024. február 02. 18:44
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette az Egyesületet a nélkülözők ellátásában – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta az Élelmiszerbank céljaira felajánlott.
Általánossá tenné a svédasztalos iskolai étkeztetést a HunGast
2024. február 02. 18:14
Véget vethet a mézhamisításnak az EU-s megállapodás
2024. február 01. 16:43
25 százalékkal csökkent a csontos csirkemell ára, a tojásé pedig 18 százalékkal
2024. január 31. 16:07
Veszélyben Európa élelmiszer-kereskedelme
2024. január 31. 12:57
Egy- a cukorlobbi által megrendelt - tanulmány évtizedekre meghatározta az amerikai táplálkozási szokásokat
2024. január 30. 11:38
A 2023-as év legjobb új borait díjazták Mohácson
2024. január 29. 15:18
A borászatnak és a borfogyasztásnak több százéves hagyománya van Magyarországon. Örömteli látni, hogy minden vállalati méretnek megvan a helye e színes palettán – hívta fel a figyelmet dr. Felkai Beáta Olga élelmiszerláncért felelős helyettes államtitkár a XV. Vince napi bormustrán Mohácson, hétvégén.
Magyar sajtkülönlegességek taroltak a világversenyen
2024. január 26. 14:59
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést. A sajtkészítők sokat tanultak a Magyar Sajtkészítők Egyesülete és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett hazai és külföldi képzéseken és tanulmányutakon, és az ott megszerzett tudást mindennapi tevékenységük során kiválóan alkalmazzák.