Élelmiszeripar
Vegán étrend: valószínűleg nem ez fogja megváltani a világot
2024. június 24. 14:37
Soha ne igyunk a felmelegedett vizes palackból!
2024. június 24. 13:40
A túró kedvező élettani hatásai kiemelkedők
2024. június 24. 13:35
Fedezi a belföldi szükségletet az idei meggytermés
2024. június 18. 19:14
Célzott támogatások segítik a hazai burgonyatermesztést
2024. június 18. 19:08
![Célzott támogatások segítik a hazai burgonyatermesztést Célzott támogatások segítik a hazai burgonyatermesztést](static/content/articles/10000//thumb/10799.jpg?835037817117523)
Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács szakmai rendezvényén, kedden, Budapesten, melyet az I. Nemzetközi Burgonya Világnap alkalmából rendeztek meg.
Pálinkafőzdék felkészülése: szeptemberre csúcsra pörög a termelés
2024. június 17. 16:05
![Pálinkafőzdék felkészülése: szeptemberre csúcsra pörög a termelés Pálinkafőzdék felkészülése: szeptemberre csúcsra pörög a termelés](static/content/articles/10000//thumb/10796.jpg?721336817136422)
Hamarosan kezdődik az igazi roham a pálinkafőzdékben, ami szeptemberben csúcsosodik ki igazán. Mivel alapanyag lesz bőven, sőt még maradt tavalyi készlet, vagyis cefre, ezért időben kell lekötni a még szabad kapacitásokat – erről tájékoztattak bennünket a megkérdezett szakemberek. Jó hír, hogy a tavalyi évhez képest a legtöbb helyen nem változtattak az árakon, így átlagban a kisüsti pálinka literje 1400 forint, az aromatornyos kifőzése 1500 forintba kerül.
Saláta: vertikális farmról az áruházba
2024. június 17. 15:41
A gombatönk is felkerült a csirkék étlapjára
2024. június 17. 15:36
Mivel kezelik a déligyümölcsök felületét, és hogyan távolítható az el?
2024. június 17. 13:42
![Mivel kezelik a déligyümölcsök felületét, és hogyan távolítható az el? Mivel kezelik a déligyümölcsök felületét, és hogyan távolítható az el?](static/content/articles/10000//thumb/10789.jpg?335426817197873)
Kedvelt élelmiszeripari alapanyag a citromfélék héja, számos ételnél, édességnél nélkülözhetetlen alapanyag. Köztudott, hogy a déligyümölcsöket zölden vagy éretlen állapotban szüretelik, és hosszú utat tesznek meg a gyümölcsök, míg a fogyasztók asztalára kerülnek. Hogy miért és mivel kezelik a déligyümölcsök héját, azok hogyan távolíthatók el a héjról és mégis milyen lebomlási időkkel számolhatunk, megtudhatjuk dr. Némethy Zsuzsanna legújabb írásából.
Tonnaszám dobják ki a paradicsomot a román gazdák
2024. június 17. 13:29