Egyéb

Kiderült, mitől félnek most leginkább a magyarok

2020. június 11. 07:56
A GKI fogyasztói bizalmi index értéke áprilisi, történetének legnagyobb zuhanása után májusban jelentősen, majd júniusban kisebb ütemben emelkedett. Az index az az áprilisi 38 pontos esését követően májusban 11 ponttal, júniusban 6 ponttal emelkedett, s ezzel e két hónap alatt csaknem a felét ledolgozta áprilisi zuhanásának. 

Állásvesztés: súlyos a helyzet a Balatonnál

2020. június 11. 07:51
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus okozta válság miatt - írja a sonline.hu.

Váratlan szépségeket tartogat a kert: ezek a virágok nem csak szépek hanem ehetőek is

2020. június 05. 07:48
Sokan nem tudják, de bizony egy átlagos kiskertben is akadnak ehető virágú dísznövények, illetve olyan haszonnövények, amelyeket a termésükért nevelünk, pedig a virágaik is fogyaszthatók. Az Agrárszektor szakértő segítségével járt utána annak, melyek azok a hobbikertekben leggyakrabban előforduló növények, amelyek virágai ehetők, mire kell odafigyelni a fogyasztásukkor, illetve melyek azok, amelyek valóban finomak is, és nem csak mutatósak.

Felváltja-e a lokalizáció a globalizációt?

2020. június 05. 07:43
Aligha. De attól még kézzel fogható a helyi ellátási láncok erősödése. Ez beépül a fogyasztói szokásokba. A kérdés, hogy vajon tartósan? Az arányok nagyon fontosak. Hiszen vannak igen merev korlátok.

Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani

2020. június 05. 07:38
Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani - mondta az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár csütörtökön Sopronban, a Károly-kilátó közelében, ahol átadták a Trianoni Emlékparkot a trianoni békeszerződés centenáriumán, a nemzeti összetartozás napja tizedik évfordulóján.

Brutális leépítést jelentettek be az európai autóiparban

2020. június 04. 08:18
Pont került a napok óta tartó találgatások végére. A szakszervezet már csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy pénteken 15 ezer fős leépítést jelenthet be a Renault annak a tervnek a részeként, amelynek segítségével euró milliárdokat takarítana meg a koronavírus-válság miatt még nehezebb helyzetbe került francia autógyártó. Ma reggel pedig a vállalat hivatalos közleményében erősítette meg mindezt.

Megfélemlíti a Volánbusz a szabálytalanságok miatt panaszkodó dolgozóit a szakszervezet szerint

2020. június 04. 07:55
Megfélemlíti és fenyegeti is a Volánbusz azokat a dolgozóit, akik a szerintük előfroduló, sorozatos szabálysértésekre hívják fel a figyelmet. A közlekedési szakszervezet, a KDSZSZ honlapján megjelent beszámoló szerint, noha a felsővezetés folyamatosan azt kommunikálja, hogy a cég új integrációja problémamentesen és nagy sikerrel zárult, ez számos szervezett sofőr szerint közel sem igaz. A szakszervezethez ugyanis folyamatosan érkeznek a cégtől bejelentések, aholy a vállalatvezetés rendkívül ellenséges hangvételét kritizálják nevük elhallgatását kérő munkavállalók.

Ezzel a módszerrel sokáig friss marad a levágott zöldfűszer: nem kell mindig újat venned!

2020. május 29. 06:40
Ezzel a módszerrel sokáig friss marad a levágott zöldfűszer: nem kell mindig újat venned!
A legtöbben csak beszaladunk a boltba és lekapunk néhány szárított fűszernövényes tasakot a polcokról. Pedig nem is hinnénk, mennyire könnyű megtermeszteni a leghétköznapibb fajtákat. Sőt, a tárolásuk is pofon egyszerű, nem igényel különleges eljárást. Éppen ezért összeszedtünk néhány trükköt, melyek segítenek a friss növényeket több napig is eltárolni. Ezek után már te sem vágysz majd a bolti, csomagolt változatokra.

Nemzetközi támogatás

2020. május 27. 20:25
Nemzetközi támogatás
2020. május 26-án az Európai Szakszervezeti Szövetség és az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség levélben fordult Áder János Köztársasági elnökhöz.

Ezektől a növényektől jobb, ha megszabadulsz: súlyos bírság járhat a figyelmetlen kerttulajdonosoknak

2020. május 27. 08:12
Ezektől a növényektől jobb, ha megszabadulsz: súlyos bírság járhat a figyelmetlen kerttulajdonosoknak
Tavasszal és nyár elején a kert kerül a középpontba és minden kertész azon munkákodik, hogy minél színesebbé, egyedibbé és hatékonyabbá varázsolja a zöldterületét. Azonban érdemes átgondolnunk miket ültetünk a kertünkbe, hiszen egyes növények a természetre is károsak lehetnek és betelepítésükkel súlyos bírságokat is bezsebelhetünk.