Egyéb

Koronavírus: ezt kell tennie annak, aki hatósági házi karanténba kerül

2020. március 13. 08:33
Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzése érdekében azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez történik azokkal, akiket ilyen karanténra köteleznek.

Megjelent a teljes a koronavírus-rendelet: mostantól ezeket kötelező betartani

2020. március 12. 08:01
Megjelent a teljes a koronavírus-rendelet: mostantól ezeket kötelező betartani
Utazási tilalom, karantén, egyetembezárás: megjelent a vészhelyzet részleteit tartalmazó kormányrendelet.

Közös szakszervezeti vélemény a koronavírusról

2020. március 12. 07:37
Közös szakszervezeti vélemény a koronavírusról
2020. március 11-én az Európai Szakszervezeti Szövetség magyarországi tagszervezetei közös véleményt hoztak nyilvánosságra a „koronavírus” kapcsán kialakult munkajogi kérdésekről

Megint a „kisember” járt pórul: márciustól nincs fellebbezési lehetőség a hatósági ügyekben

2020. március 11. 08:31
Végtelenül kiszolgáltatottá teszi, s anyagilag is megkárosíthatja a kormány a munkavállalók tömegeit azzal, hogy megszüntette a közigazgatási hatósági ügyekben – írja keddi, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), amely szerint ezt a változtatást a kormánynak vissza kellene vonnia.

Időt kell nyerni a koronavírusra történő felkészüléshez

2020. március 11. 08:23
Időt kell nyerni a koronavírusra történő felkészüléshez
Az egészségügyi rendszereknek időt kell nyerniük a felkészüléshez a következő időszakra, éppen ezért most a koronavírus terjedésének megfékezése a legfontosabb - jelentette ki Sztella Kiriakidész, az Európai Bizottság egészségügyért felelős tagja az Európai Parlament Brüsszelbe áthelyezett plenáris ülésén.

A vécépapír is hiánycikk lehet a koronavírus okozta pánik miatt

2020. március 11. 08:22
A járvány nem várt következményként különösen nagy kereslet mutatkozik a toalettpapírok iránt – írja a CNN. Az Egyesült Államokban és Kanadában a kiskereskedők már korlátozni kényszerültek az egy alkalommal vásárolható csomagok számát.

Karantén esetén nem jár fizetés

2020. március 10. 08:53
A cégek a járványveszélyre tekintettel mentesíthetik az alkalmazottakat a munkavégzés alól

Koronavírus: jogi túlélőkészlet karantén esetére

2020. március 06. 08:13
Koronavírus: jogi túlélőkészlet karantén esetére
Sokat hallani az új koronavírus (azaz a COVID-19) kapcsán a karanténról. Kínában és már Olaszországban is egész településeket zártak el a külvilágtól a hatóságok, de a földrajzi karantén nem az egyetlen járványügyi intézkedés, amelyet az állam járvány idején megtehet. Ebben az anyagban végigvesszük, hogy súlyosabb járványügyi helyzetben hogyan korlátozhatja az állam az életünket – olvasható a TASZ oldalán.

Fontos előre megegyezni a munkáltatóval

2020. március 04. 08:18
 A koronavírus bizonyos esetekben hosszan elhúzódó és költséges vitákat is kiválthat

Jár fizetés karantén idején? Koronavírus-kisokos dolgozóknak és munkáltatóknak

2020. március 03. 08:35
Magyarországon még nem regisztráltak koronavírusos beteget, de fertőzéstől való félelmükben sokan már most félnek bemenni munkahelyükre. A koronavírus a munkáltatókat is nehéz helyzetbe hozta, hiszen az sem világos, nekik milyen kötelezettségeik vannak dolgozóikkal szemben. Jár-e fizetés önkéntes karantén idejére? Mire figyeljünk a szerződéskötéskor? Visszamondjuk a konferencia megszervezését? Cikkünkben ezeket próbáljuk megválaszolni.