Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: Sorban állnak a bankok az agrárcégekért

2017. február 07. 12:14
 
Nem lesz nehéz hitelhez jutniuk a hazai agrárvállalkozásoknak, szinte az összes pénzintézet versenyt hirdetett a gazdák kegyeiért. Ennek oka egyrészt az, hogy a mezőgazdasági termelők az egyik legmegbízhatóbb ügyfélkategóriába tartoznak, másrészt az, hogy a minden évben elérhető terület­alapú és termeléshez kötött támogatások mellett idén már a beruházási pályázatok is megjelenhetnek a finanszírozásban.

Hír: A rengeteg támogatással sem javult az agrárium termelékenysége

2017. február 13. 08:15
 
A magyar gazdaság versenyképességének javítása elképzelhetetlen az agrárium nélkül – jelentette ki Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen.

Hír: Dr. Csikai Miklós Az Év Agrárembere

2017. február 13. 08:18
 
Nagyszabású gálával zárult a 2016-os Az Év Agrárembere Díj a siófoki Azúr Hotelben, ahol a díj kategóriagyőztesei és a szakmai zsűri dr. Csikai Miklóst választották az Év Agráremberének. A nyertes egymillió forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai terveinek megvalósítására fordíthatja.

Hír: Csikai Miklós a 2016-os év agrárembere

2017. február 13. 08:20
 
Nagyszabású gálával zárult a 2016-os Az Év Agrárembere-díj átadója szombaton este a siófoki Azúr Hotelben, ahol a díj kategóriagyőztesei és a szakmai zsűri Dr. Csikai Miklóst választották az év agráremberének. A nyertes egymillió forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai tervei megvalósítására fordíthatja.

Hír: Tovább erősödik az agrártárca háttérintézményei közötti együttműködés

2017. február 21. 07:23
 
Új együttműködések kialakítását és a működési költségek csökkentését célozta az az értekezlet, amelyet Fazekas Sándor miniszter hívott össze a Földművelésügyi Minisztérium kötelékébe tartozó több mint nyolcvan intézmény vezetője számára a Herman Ottó Konferencia Központba, 2017. február 14-én.

Hír: 500 milliárd forintnyi forrás segíti 177 ezer magyar mezőgazdasági termelő jövedelembiztonságát 2017-ben

2017. február 21. 07:32
 
Az idén közel 400 milliárd forintnyi európai uniós és mintegy 100 milliárd forintnyi nemzeti támogatás érkezik a magyar agráriumba – mondta Feldman Zsolt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) konferenciáján, Budapesten.

Hír: Mészáros Lőrinc tovább terjeszkedik az agráriumban

2017. február 21. 08:37
 
Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába került a muronyi Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. Mészáros Lőrinc a felcsúti Búzakalász 66 Kft.-n keresztül vált tulajdonosává a Békés megyei cégnek.

Hír: Magyarországon döcög az agrárium digitális átalakítása

2017. február 23. 07:30
 
Az agrárágazatnak, a magyar gazdálkodóknak és az élelmiszeripari vállalkozásoknak a digitális átalakulás nyertesének kell lennie - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten a III. Prega konferencia és kiállítás résztvevőit üdvözölve.

Hír: Nagyobb bevétellel és kisebb profittal számolnak az agrárcégek

2017. március 29. 08:14
 
A belföldi kereskedelem élénkülése nyomán nagyobb árbevételre, de kisebb profitra számítanak idén a hazai nagyvállalatok – derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatásból. A mezőgazdasági cégek 0,3 százalék mértékű adózás előtti eredményt várnak.

Hír: Hamarosan módosulhat az agrárkamarai törvény

2017. március 29. 08:20
 
Jakab István: Szükségessé vált a tagnyilvántartás szabályainak törvényi rendezése és az adatkezelési szabályok lefektetése