Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: Bíztató jelek az agráriumban

2016. október 13. 07:48
 
Fokozatosan emelkednek a tejfelvásárlási árak – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 ma reggeli műsorában jelezve: sikerült a magyar tejtermékeknek új piacokat találni, többek között Kínában és Chilébe miközben Romániába, Olaszországba, Horvátországba régóta jelentős mennyiségű tejet exportálunk. A magyar agrárium sikerének bizonyságaként a jövő évi Grüne Woche díszvendége Magyarország.
 

Hír: Az agrártámogatás csak hab legyen a tortán!

2016. október 18. 07:53
 
Az agrárium adottságai kiválóak, de ezeket nem használjuk ki, sőt a fejlett országokhoz képest rendkívüli mértékű az elmaradásunk. Mivel ma még relatíve jól meg lehet élni belőle, nincs meg az a kényszer, ami a tudás összeszedésére és aktív használatára ösztökélne.

Hír: Az agrárium kiemelt része a biogazdálkodás

2016. október 25. 09:36
 
Az agrárium jövőjének egyre inkább kiemelt és fontos része a biogazdálkodás - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Hanságligetben rendezett VIII. Bionapon.

Hír: Csányi Sándor: az agrárium kulcsterület az OTP tevékenységében

2016. október 26. 07:45
 
A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.

Hír: A magyar agrárdiplomácia célja a magyar gazdák EU-s támogatásának, pénzének védelme

2016. október 27. 07:51
 
Az Európai Bizottság - arra való hivatkozással, hogy a támogatási rendszereket egyszerűsíteni kívánja - olyan rendkívül ügyesen becsempészett módosításokkal állt elő, amelyeknek egyes pontjai teljes mértékben elfogadhatatlanok, sértik nemzeti érdekeinket – mondta Fazekas Sándor Varsóban, az agrárminiszteri csúcstalálkozón, ahol a Visegrádi négyek mellett a bolgár, szlovén és román agrártárca vezetője ült egy asztalhoz.

Hír: Javaslatcsomag készült az agrár-szakképzés fellendítésére

2016. október 28. 12:22
 
Szakképzett és elkötelezett munkaerő nélkül a mezőgazdaság hatékony működése komoly veszélybe kerül. Erre hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, amely 11 pontos képzési- és karrierprogramot állított össze.

Hír: A bérA bérmegállapodás kedvezhet az agráriumnak

2016. november 23. 08:14
 
Megállapodott kedden a kormány a szociális partnerekkel a következő két év minimálbéremeléséről és járulékcsökkentéséről. A munkavállalók elégedettek, a munkaadók is bizakodva tekintenek a jövőbe. A lépés jót tehet az agráriumnak is.

Hír: Az egyéni gazdaságok dominálnak

2016. november 23. 08:17
 
A Központi Statisztikai Hivatal az idei nyár folyamán végezte az Agrárium 2016 elnevezésű gazdaságszerkezeti összeírást, amelynek előzetes, a területekre, az állatállományra és a növénykultúrákra vonatkozó eredményeit most ismertették.

Hír: KSH: nőtt a mezőgazdasági gazdálkodó szervezetek és csökkent az egyéni gazdaságok száma

2016. december 01. 11:43
 
Az Agrárium 2016 elnevezésű gazdaságszerkezeti összeírás előzetes adatai alapján 2016-ban 9 ezer gazdasági szervezet, valamint 416 ezer egyéni gazdaság folytatott mezőgazdasági tevékenységet, a szervezetek száma 11 százalékkal nőtt, míg az egyéni gazdaságok száma 16 százalékkal csökkent az előző, 2013. évi összeíráshoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vidékfejlesztési, mezőgazdasági és környezeti statisztikai főosztályának szakmai tanácsadója Budapesten sajtótájékoztatón. 

Hír: Az agrárium halála lehet a TTIP és a CETA

2016. december 12. 08:42
 
A nagy húsipari cégek tönkretehetik az európai gazdákat, s veszélybe kerül a kontinens élelmiszer-biztonsága