Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: 25 milliárd forinttal segíti a kormány a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdésében

2020. május 04. 07:45
 
Budapest, 2020. május 1., péntek (MTI) - A kormány 25 milliárd forinttal segíti a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdésében - közölte az agrárminiszter pénteken az MTI-vel.

Hír: Koronavírus: az agrár-élelmiszeripari ágazat újabb támogatásokat kap Brüsszeltől

2020. május 05. 09:06
 
Az Európai Bizottság újabb rendkívüli intézkedéseket fogadott el és tett közzé, ezúttal a koronavírus-válság által leginkább érintett mezőgazdasági és élelmiszerpiacok támogatására.

Hír: Miért nem tudott Európa időben cselekedni?

2020. május 08. 08:01
 
Kína gyorsabb és hatékonyabb járvány-politikáját gyakran magyarázzák autoriter jellegével, amiből logikusan következik egy másik, implicit feltételezés is – eszerint Európa demokratikus jellegénél fogva volt képtelen hamarabb megfékezni a koronavírus elterjedését. Ez túl megbocsátó, engedékeny magyarázat, és olyan légből kapott állítás, mely nem feltétlenül igaz.

Hír: A bértámogatás a munkahelyek megőrzésének eszköze

2020. május 05. 09:13
 
A 2020. május 4-én ülést tartott – videókonferencia keretében – a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A LIGA Szakszervezetek jelezte, hogy a bértámogatást igénylő vállalatok száma várhatóan növekedni fog, a szakszervezetek pedig kulcsszerepet vállalhatnak a vállalatok tájékoztatásában.

Hír: Hogyan hat az élelmiszer-kereskedőkre a járvány miatt bevezetett új különadó?

2020. május 07. 08:22
 
Egy új kormányrendelet védi az élelmiszer-beszállítókat a nagyobb kereskedőknek történő eladásoknál a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején. Ez alapján a kereskedők nem csökkenthetik egyoldalúan a beszerzési árat, és nem is fenyegethetik a beszállítókat a rendelések csökkentésével az alacsonyabb beszerzési ár elérése érdekében.
 

Hír: Így úszta meg a koronavírus-válságot a mangalicák magyar királynője

2020. május 07. 08:25
 
A mangalica amellett, hogy Magyarországon őshonos, világhírű sertésfajtának számít. Kiváló minőségű húsa miatt közkedvelt alapanyag a magyar konyhákban, de szép lassan befészkelte magát a street food ételek világába is. Hazánkban a mangalicatenyésztés szinte összeforrt Fekete Zsóka nevével. Nem csoda, hiszen a hajdúböszörményi fiatal tenyésztő évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el a mangalica tenyésztés terén, de az általuk készített termékek is elérték a prémium kategóriát. Cikkünkben most Zsókát kérdeztük arról, hogyan zajlik egy nap a farmon, mit érzékeltek a koronavírus-járványból és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Hír: Parragh: A válság terheit a munkavállalóknak is vállalniuk kell

2020. május 07. 08:33
 
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság terheit a kormánynak, a munkáltatóknak és sajnos a munkavállalóknak is vállalniuk kell. A kormány segíthet támogatásokkal, de „a sült galambra nem szabad számítani”.

Hír: Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

2020. május 07. 08:36
 
Francia kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a home office új folyamatokat indíthat el a globalizált munkaerőpiacon.

Hír: Hat hét alatt 30 millió amerikai lett munkanélküli

2020. május 07. 08:38
 
Mintegy 30 millió ember vesztette el a munkáját az Egyesült Államokban az utóbbi hat hétben - mondta Magyarics Tamás külpolitikai elemző kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hír: Koronavírus: világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

2020. május 07. 08:40
 
Az Egyesült Államokban élő Baranyi Lajos szerint kombinált terápiájának hatékonyságát a klinikai vizsgálatok is igazolják majd.