Kapcsolódó tartalmak: koronavírus

Hír: Nem a munkavállalók bérelvonására

2020. április 28. 07:44
 
A 2020. április 27-én ülést tartott – videókonferencia keretében – a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A LIGA Szakszervezetek felvetette a kényszerből fizetés nélküli szabadságon lévők szolgálati idejének problémáját, nehézkesnek ítélte a bértámogatás igénylését, és kérte, a kormányzat csökkentse a munkavállalókra nehezedő bérelvonásokat. 

Hír: A munkahelyi balesetben megsérültek vagy elhunytak emléknapja

2020. április 28. 07:46
 
Április 28-a a munkahelyi balesetben megsérültek, vagy elhunytak emléknapja. Szomorú aktualitást ad az ünnepnek, hogy a hétvégén sajnálatosan elveszítettük az első koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozót.

Hír: Macron és a tőke már visszatérne a régi világba, a szakszervezetek tiltakoznak

2020. április 29. 08:32
 
Április 13-a óta a franciák tudják, hogy május 11-én elkezdik fokozatosan feloldani a kijárási korlátozást. Ez volt Emmanuel Macron harmadik, néphez intézett beszédének fő mondanivalója. 

Hír: Megváltozott munkakörülmények - a védekezés is lehet veszélyes, nem csak a vírus

2020. április 29. 08:33
 
Ha a koronavírus járvány visszaszorítását célzó lépésekre a munkavállalók biztonsága oldaláról tekintünk, számos, a járványügyi helyzethez csak közvetetten kapcsolódó, a munkavállalókat fenyegető új veszélyforrással is találkozunk. Legyen szó eddig nem használt veszélyes anyagokról, fertőtlenítőkről. Ezen veszélyek elhárítása a munkáltató kötelessége.

Hír: Ismerjék el foglalkozási betegségként a koronavírust!

2020. április 29. 08:36
 
A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség április 28-án felhívást adott közzé, miszerint a COVID-19 néven ismert koronavírus által okozott megbetegedést ismerjék el foglalkozási megbetegedésként. Ezzel erősebb lesz a munkahelyi védelem, és sokaknak lehetővé válik az egészségügyi ellátás, valamint a kártérítés - érvel a szervezet.

Hír: Borúlátó jóslat: ez vár a magyar munkaerőpiacra a szakértő szerint

2020. április 29. 08:37
 
A hazai kormányzat munkahelyvédelmi intézkedései és a további adócsökkentések mindenképpen jó irányt jelentenek és tompíthatják a negatív munkaerőpiaci hatásokat, de a veszteségek így is jelentősek lesznek.

Hír: Orbán Viktor: Megpróbáljuk újraindítani Magyarországot

2020. április 30. 08:08
 
A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések enyhítését jelentette be szerdán este Facebook-oldalán Orbán Viktor. A fővárosban és környékén érvényben maradnak a korlátozások, a vidéki településeken azonban fokozatosan újranyithatnak a boltok és vendéglátóhelyek.

Hír: Budapesten és környékén maradnak a kijárási korlátozások, vidéken jön az enyhítés

2020. április 30. 08:09
 
A bejelentett változások hétfőn nulla órától lesznek hatályosak.

Hír: A válság ellenszere a szolidaritás

2020. május 01. 08:57
 
Május elseje alkalmából a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség nyilatkozatott ett közzé "Közös világunk: munkahelyek, jövedelem, szociális védelem" címmel. 

Hír: Enyhítések, adókönnyítések, gazdasági újraélesztés - Mit hoz a május?

2020. május 04. 07:44
 
Bár a koronavírus-járvány nem ért véget, egyre több ország döntött úgy, hogy fokozatosan újraindítja gazdaságát. Magyarországon is könnyítenek a korlátozásokon, miközben a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatunk májustól.