Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Tíz térképen, mennyire kettészakadt az ország gazdasága

2021. április 07. 08:46
 
A különböző gazdasági mutatókat vizsgálva még mindig óriási a különbség az ország két fele között. Az egy főre eső GDP-nél háromszoros a különbség a főváros és a szegényebb megyék között, a munkanélküliségben pedig nyolcszoros. A szabad vállalkozási zónák és a kedvezményezett járások kiválasztása is mutatja, hol kell leginkább csökkenteni a különbségeket.

Hír: Képviseltek és képviselet nélküliek a magyar médiában

2021. május 31. 12:42
 
Az Új Egyenlőség magazin és a Friedrich Ebert Stiftung Budapest ez évi 5 részből álló közbeszélgetés-sorozatának címe: „Társadalmi kiegyezés lehetősége Magyarországon”. A sorozat célja, hogy feltérképezze a megbékélés és harmónia lehetőségét egymással jelenleg éles ellentétben álló csoportok és jelenségek között.

Hír: Szabad jegyzés- Beszélgetés az idei év bérdinamikájáról és a túlóratörvényről

2021. június 03. 11:58
 
A Karc FM Szabad Jegyzés című műsorában Pakovics Imre 15:30-tól fejti ki az álláspontját.

Hír: Magyar munkavállalók külföldön: átírta a koronavírus a hazatérési kedvet?

2021. június 21. 09:25
 
Hazajönnénk ha....

Hír: A magyar méhészek tudása a sikeres magyar mezőgazdaság alapja, kulcsa

2021. augusztus 09. 08:55
 
A magyar méhészek tudása, illetve felelőssége, a méhcsaládokkal végzett tevékenység a sikeres mezőgazdaság alapja, kulcsa, és ezért jár nekik a megkülönböztetett figyelem - közölte az agrárminiszter szombaton Jászberényben.

Hír: Munkaerőt hívtunk és emberek jönnek...

2021. szeptember 02. 12:59
 
Szeptember 1-jén megnyíltak a kapuk, minősített kölcsönző cégek bárhonnan hozhatnak külföldről munkaerőt Magyarországra bizonyos megkötésekkel. Van egy rossz hírem a munkaadóknak és a közvéleménynek: Excel sorok és “munkaerő” helyett emberek fognak érkezni. És így is kell őket kezelni.

Hír: Munkaerőéhes a munkaerőpiac Magyarországon

2021. október 04. 08:29
 
A koronavírusválság utáni munkaerőpiac kilátásairól beszélt Recruitech BLUE 2021-en Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Aki szerint az elmúlt két év, az elmúlt évtized munkaerő-piaci mozgásaihoz képest minimális változást hozott. A munkaerőhiány újra komoly kihívás a vállalatoknak, így a HR-nek is. Tíz éven belül akár félmillió ember tűnhet el a munkapiacról, a munkaerő-tartalékok pedig elfogynak.

Hír: Súlyos gondokat okoz a munkanélküliség és munkaerőhiány: még korátsincs vége a válságnak

2021. június 03. 12:00
 
A mostani válság nem hasonlít a 2008-ashoz: mélyebb, ugyanakkor sokkal gyorsabb lesz a kilábalás. Bizonyos problémáktól viszont nem szabadulhatunk: a munkaerőhiány például már újra itt van velünk, csak más formában - mondta el Porfolio HR Revolution 2021 Konferenciájának nyitóelőadója, Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Baja Sándor a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a konferencia második előadásában azokról a demográfiai kihívásokról beszélt, melyekkel szembe kell néznie az országnak, de szót ejtett 2021 legfontosabb toborzási eszközeiről, ahogy az elmúlt hónapok főbb munkaerőpiaci folyamatairól is.

Hír: Magyarország 2030-ra regionális agrárnagyhatalommá válhat

2021. november 05. 07:47
 
Magyarország 2030-ra regionális agrárnagyhatalommá válhat - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Veszprémben, az agrárexport fejlesztési lehetőségeiről szóló sajtótájékoztatóján.

Hír: Még mindig a leggyorsabbak között a magyar kilábalás?

2021. november 30. 08:59
 
Az idei első három negyedévben a magyar GDP bővült az egyik legdinamikusabban uniós összevetésben. A hazai gazdaság teljesítménye már meghaladja a koronavírus-válság előtti szintet. Az eurózónában ez csak az év végére várható. A szolgáltatószektor helyreállásával pedig akár 7 százalékhoz közeli GDP növekedés bontakozhat ki az idei év egészében Magyarországon.