Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Kivándorló ország lettünk

2019. május 29. 10:52
 
Még nem tartunk másfél milliónál, de sok százezernél már igen. Az elvándorlás ma az egyik legaggasztóbb társadalmi probléma. Magyarország mostanra egyértelműen kivándorló országgá vált, bár az elvándorlás egy nehezen mérhető folyamat. A Társadalmi Riport 2018 című kötet egyik tanulmányában arra keresik a választ, hogy hol a helye Magyarországnak a kelet-európai régió erősödő elvándorlási folyamataiban, melyek az érzékelhető magyar sajátosságok és a magyar munkapiacon várható hatások. A tanulmány megállapításait Bernát Anikó, a TÁRKI szociológusa árnyalja, egészíti ki.

Hír: Magyarországon lesz a 2021-es precíziós gazdálkodási konferencia

2019. július 19. 09:22
 
Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb mezőgazdasági szakterülete a high-tech megoldásokra épülő „precíziós gazdálkodás”. Ezért is óriási siker, hogy a terület legfontosabb európai, tudományos eseményének legközelebb Magyarország ad otthont – olyan új témákkal mint a Big Data elemzése öntanuló szoftverekkel.

Hír: Hazánk a tizenhatodik legaszályosabb ország a világon

2019. augusztus 23. 09:13
 
A jövőben gyakoribb és hosszabb száraz periódusokra számíthatunk.

Hír: A magyar agrárgazdaság is megsínylené a hard Brexitet

2019. szeptember 27. 09:42
 
Pontosan még nem látható, hogy kilép-e és ha igen, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Az esetleges megegyezés nélküli Brexit hatásai várhatóan több uniós tagország agrárágazatában is feszültséget okoznának – állapították meg legutóbbi véleménycikkükben az OTP Agrár szakértői.

Hír: Az Európai Bíróság elmeszelte a magyar földtörvényt

2019. május 22. 07:47
 
A magyar földtörvény korlátozza a külföldi befektetők haszonélvezeti jogait, emiatt Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a Chartában biztosított tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit – közölte kedden az Európai Unió Bírósága.

Hír: Magyarország aktív szerepet vállal az ENSZ világélelmezési együttműködésében

2019. október 03. 14:55
 
Magyarország támogatja a FAO célkitűzéseit, ezt bizonyítja a több éves együttműködés, valamint egyebek mellett a működő projektek és az ösztöndíjprogramok is.

Hír: Nincs áttörés: még mindig elképesztően sok ételt dobnak ki a magyarok

2019. október 03. 14:58
 
Nem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszerpazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába évente - olvasható a szerdai Világgazdaságban.

Hír: A magyar élelmiszeripar tovább erősödik

2019. október 03. 14:58
 
A kormány elkötelezett a hazai élelmiszeripar támogatása mellett, ezért nagy hangsúlyt fektet az ágazatban a termelékenység és a hatékonyság növelésére – jelentette ki Varga Mihály a Taravis Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor.

Hír: Kicsit még közelebb kerültünk a 46 százalékos minimálbér-emeléshez

2019. október 03. 14:59
 
99 085 forint helyett 145 555 forintot lehetne hazavinni

Hír: Magyarországgal együtt húsz tagállam agrárminisztere utasította el a KAP forrásainak csökkentését

2019. október 16. 08:46
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. október 14-i ülésén Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam agrárminisztere támogatta azt a közös nyilatkozatot, amely a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható források jelenlegi szinten történő megtartását szorgalmazza a következő uniós költségvetési ciklusban.