Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Magyarország sikeres a LIFE programok megvalósításában

2020. november 04. 08:01
 
Több mint 3 milliárd forintból valósult meg hazánk egyik legjelentősebb természetvédelmi beruházása - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden, a Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon” című LIFE projekt zárórendezvényén.

Hír: Megvan Magyarország legjobb pálinkája

2020. november 09. 09:33
 
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.

Hír: GDP: A várakozásnál jobb adatok

2020. november 16. 09:52
 
2020. november 13-án jelent meg a KSH negyedévi tájékoztatója, amely szerint a harmadik negyedévben megindult a kilábalás a járvány okozta válságból, mivel a legtöbb nemzetgazdasági ág teljesítménye emelkedett.

Hír: Szemet vetett a magyar vízkészletre Brüsszel: a jövőnk múlhat ezen a lépésen

2020. október 28. 08:05
 
Jól látszik, hogy a mezőgazdasági termelést az elmúlt évtizedekben jelentősen befolyásolta az éghajlatváltozás, a korábbiaknál magasabb hőmérsékletek, a csapadék mennyiségének csökkenése, a megnövekedett napsugárzás és a szárazság intenzitásának fokozódása Épp ezért dolgozott ki két megközelítést az Európai Bizottság a mezőgazdaság éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében: az öntözés döntéstámogató rendszerét (Decision Support System for Irrigation: DSSI), amely információs támogatást nyújt a felhasználó számára, valamint a zöld szélfogók (Green Windbreaks: GWB) programját, amely megvédi a táji területeket a vízveszteségtől, a talajeróziótól és a szélkároktól. A témáról tartottak workshopot a Régiók és Városok Európai Hetén (European Week of Regions and Cities) októberben Brüsszelben, amelyen a HelloVidék is részt vett.

Hír: Magyar érdek a nyugat-balkáni országok csatlakozása

2020. november 23. 08:49
 
A járványhelyzetben a munkavégzésnek, a mezőgazdasági munkálatok folytonosságának, valamint az élelmiszerellátásnak zavartalannak kell lennie – emelte ki az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a délkelet-európai országok mezőgazdasági minisztereinek videokonferenciáján.

Hír: A 13 legszebb erdei szánkópálya Magyarországon: ezeket ki kell próbálnod!

2021. január 12. 09:25
 
A hóesést és a tartós hideget a téli sportok szerelmesei is biztosan nagyon várták már, ezért most összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, ahol van lehetőség szánkózni.

Hír: A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája

2021. január 20. 09:12
 
A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.

Hír: Határeset – ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség

2021. február 11. 20:45
 
Néhány hónap leforgása alatt immár harmadszor diagnosztizált veszettséget a román állategészségügyi szolgálat a magyar határtérségben, Szatmár megye területén. Tavaly év végén egy kutyában és egy szarvasmarhában, majd idén február 1-jén egy vadon élő rókában mutatták ki az emberre és állatra egyaránt veszélyes vírust. Az esetek közelsége miatt hazánkban is fokozott figyelmet kell fordítani a veszettség elleni védekezésre, a védőoltások beadatására!

Hír: Friss Eurostat adat: Budapest életszínvonalban lepipálja Bécset és Berlint

2021. március 08. 09:52
 
 
Az Eurostat adatai alapján az életszínvonalat tekintve Budapest több fontos nyugat-európai várost is megelőz. Prága, Varsó vagy Pozsony azonban így is előttünk jár.

Hír: Tapintható a bérfeszültség az állami vállalatoknál

2021. március 18. 12:50
 
 Több tízezer munkavállaló vár az idei emelésre