Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Elérhető a hazai ökoszisztéma-alaptérkép

2019. november 12. 08:20
 
Elkészült Magyarország – nyilvános – ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli.

Hír: Baljós számok – még mindig nő a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb magyarok közt

2020. január 14. 08:43
 
Komoly jövedelmi egyenlőtlenséget mutat az Eurostat által közzétett statisztika, a számok alapján az látszik, hogy Magyarországon tovább nőtt a szakadék az elmúlt években a leggazdagabbak és a legszegényebbek között.

Hír: Óriásira nőtt a bérszakadék Magyarországon

2020. február 28. 09:35
 
A legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos nettó bért regisztráló megyék között nominálisan és arányaiban is nagyot nőtt a bérszakadék 2019-ben.

Hír: Özönlenek a vendégmunkások: 157 százalékkal nőtt a számuk év végén

2020. március 04. 08:26
 
A munkavállalási céllal tartózkodási engedélyért folyamodók száma év végére drasztikus mértékben megugrott - derült ki azokból az adatokból, melyeket lapunk kért ki az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól.
 

Hír: Megnyílnak a magyar borok értékesítését segítő pályázati lehetőségek

2020. március 06. 08:27
 
A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az erről szóló rendeletek szerint az Európai Unió területén megvalósuló borpromóció támogatására 2020. március 12-től április 30-ig, míg az Európai Unión kívül megvalósuló értékesítést ösztönző tevékenységekre 2020. április 1-től május 15-ig van lehetőség benyújtani a pályázatokat.

Hír: Megjelent a teljes a koronavírus-rendelet: mostantól ezeket kötelező betartani

2020. március 12. 08:01
 
Utazási tilalom, karantén, egyetembezárás: megjelent a vészhelyzet részleteit tartalmazó kormányrendelet.

Hír: Koronavírus: ezt kell tennie annak, aki hatósági házi karanténba kerül

2020. március 13. 08:33
 
Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzése érdekében azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez történik azokkal, akiket ilyen karanténra köteleznek.

Hír: Több kórházat járványkórházzá alakítanak

2020. március 18. 07:46
 
A cél lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek felelősen viselkednek, akkor van erre esély - közölte az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén. Horváth Ildikó közölte: a Dél-pesti Centrumkórház Szent László telephelyén kívül több kórházat járványkórházzá alakítanak a koronavírus-járvány miatt

Hír: Ötvennyolcra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020. március 18. 07:47
 
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Hír: Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

2020. március 18. 07:55
 
Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI / KKM / Borsos Mátyás