Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Mennyire fájt a magyarok pénztárcájának a járvány?

2020. június 29. 09:26
 
Munkaerőpiaci, kereseti és több más statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közöttük az ipari termelői árak májusi adatai.

Hír: A bérköltségek 70 százalékát vállalja át az állam, Budapesten a legfenyegetőbb a járványrobbanás

2020. április 07. 12:46
 
Az innovációs miniszter ismertette Orbán Viktor gazdaságmentő csomagjának részleteit, amelyek közül is talán a legfontosabb, hogy 

Hír: Mit nekik a koronavírus: ez jóval nagyobb probléma most a vidéki Magyarországon

2020. április 20. 08:09
 
Aszálykár, belvíz és árvíz is sújtja a vidéki területeket az országban, leginkább az Alföldön. A hármas probléma kezelésére próbált megoldási alternatívákat kidolgozni a Természetvédelmi Világalap, a WWF Magyarország. A Kiszáradó Magyarország címmel készített infógrafikával azt illusztrálták, milyen megújuló vízkészletei vannak hazánknak, és felhívták a figyelmet arra, hogy jobban kellene gazdálkodni ezzel a természeti értékkel. A HelloVidék most ennek segítségével arra a kérdésre keresi a választ, hogyan tudjuk mégis megőrizni a vizeinket.

Hír: Soha nem látott az ország ilyen komoly, kora tavaszi aszályt: mi lesz ennek a vége?

2020. május 15. 07:55
 
Mára egyre gyakoribbak az ideihez hasonló, kora tavaszi aszályok Magyarországon, és elmaradnak a korábban ebben az időszakban, nagy folyóinkon jellemző áradások. Az összetett jelenségre azonban számítani lehetett: hazánk átlaghőmérséklete az éghajlatváltozás következtében 1900 óta több mint 1 Celsius fokkal nőtt, a csapadék eloszlása pedig egyre inkább egyenlőtlenné vált. Sokszor hirtelen, rövid idő alatt több hónapnyi eső zúdul le, de gyakoribbá és súlyosabbá válnak az aszályok, hőhullámok is. Épp úgy, ahogy idén is. A HelloVidék most a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) segítségével járta körbe a kérdést és kereste a megoldást a felmerült problémákra.

Hír: Ilyen sem volt még: így verik kenterbe Európát a magyar férfiak

2020. július 07. 08:58
 
Hazánkban egészen a 2020 elejéig folyamatosan emelkedett a foglalkoztatottsági ráta, és ezzel párhuzamosan csökkent a munkanélküliség. 2019 utolsó negyedévének adataiból pedig az derül ki, hogy az Európai Unió átlagát is felülmúltuk.

Hír: Itt van Brüsszel nem titkolt mesterterve: így alakítanák át a magyar vidéket

2020. július 07. 08:59
 
Nagyot profitálhat a vidék az Európai Unió tisztább és versenyképesebb Európát szolgáló, körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési tervéből. A fókusz ezután a fenntartható termékekre irányul, amelyek új gazdasági lehetőségeket nyújtanak és vadonatúj fogyasztási kultúrát is teremtenek. A körforgásos gazdaság ráadásul megerősítheti az EU ipari bázisát, és ösztönözheti a vállalkozásalapítást és a vállalkozói készséget a kis- és középvállalkozások számára. A magánszemélyek így jó minőségű, működőképes és biztonságos termékekhez juthatnak hozzá, amelyek hatékonyak és megfizethetőek. A HelloVidék most a Régiók Európai Bizottságától kért információkat az új elképzelésekről és tervekről.

Hír: A Közös Agrárpolitika zöld céljairól tárgyalt Brüsszelben az agrárminiszter

2020. július 23. 08:09
 
A mezőgazdaság akkor tud hatékonyan hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez, ha a gyakorlatban reálisan végrehajtható célok kerülnek meghatározásra – közölte Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülése után.

Hír: Bemutatkozik az ország öt festői szépségű tava

2020. július 27. 08:00
 
Egyik szebb, mint a másik.

Hír: Magyar gazdaság: ekkora visszaesés várható az idén

2020. október 09. 08:14
 
A járvány visszatérése miatt a Kopint-Tárki az idei évre a magyar gazdaság 5,8 százalékos visszaesésével számol.

Hír: 2020-ban ez lett Magyarország étele

2020. október 12. 08:16
 
A győztes csákberényi séfek remeke pompás ételköltemény.