Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Magyar agrártudás segíti Laoszt

2017. december 11. 08:37
 
Folytatódik a magyar agrártudás-export Laoszba, erről írt alá megállapodást Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója pénteken a dél-kelet-ázsiai ország fővárosában Vientianéban. Az aláírás része volt annak az ünnepi eseménysorozatnak, amelyet a magyar-laoszi diplomáciai kapcsolatok 55. évfordulója alkalmából rendeztek Laoszban.

Hír: Magyarország támogatja a FAO munkáját, amelynek célja az éhínség felszámolása

2017. december 12. 07:50
 
Tíz éves évfordulóját ünnepli Magyarország és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete annak, hogy Budapestre költözhetett a FAO Európai és Közép-Ázsiai regionális hivatala, valamint a Közös Szolgáltató Központ. Az ünnepi rendezvényt – melynek címe “a FAO 10 éve Magyarországon” - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.

Hír: KAP-forrás: a bizottság mérsékelne, Magyarország megőrizne

2018. január 12. 08:59
 
Az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint elképzelhető, hogy a következő uniós büdzsében kevesebb pénz juthat a közös agrárpolitikára. Ezzel szemben a kormány bízik abban, hogy a Magyarországnak jutó KAP-források nem csökkenek azután, hogy kész magasabb összeget befizetni a közös kasszába.
 

Hír: 100 milliárd forinttól estek el a gabonatermesztők tavaly

2018. január 26. 09:38
 
A múlt évben mintegy 13 millió tonna gabona termett Magyarországon, ami 2 millió tonnával kevesebb mint az előző évben, a terméskiesés mintegy 100 milliárd forint bevételcsökkenést okozott a termelőknek – mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnökhelyettese.

Hír: Generációváltás az agráriumban

2018. január 29. 08:32
 
A hazai agráriumnak óriási szüksége van a vérfrissítésre, hiszen ez a leginkább elöregedett ágazat hazánkban.

Hír: Mire fáj egyre jobban a magyarok foga?

2018. február 05. 09:23
 
Az elmúlt egy évben átlagosan több mint 5 százalékkal bővült az élelmiszerek piaca. Vannak azonban olyan kategóriák, amelyek jóval az átlagon felüli bővülést mutattak az elmúlt hónapokban. Összeállításunkban a Nielsen kiskereskedelmi indexe által monitorozott közel száz élelmiszer-kategória közül 10 legjobban teljesítő kategóriáról olvashatnak.

Hír: Módosultak az erdei faválaszték szállítás szabályai és nyomtatványai

2018. március 14. 07:42
 
Magyarországon bármely területről kitermelt, ún. erdei faválasztékot csak szállítójeggyel lehet szállítani. Nemrég módosult a szállítás szabályait és az ahhoz szükséges nyomtatványokat leíró jogszabály. A Nébih honlapján elérhetőek mind a kereskedelmi célú, mind a saját használatra történő szállítás legújabb nyomtatványai.

Hír: Ne féljünk a magyar zöldségektől, de tartsunk az EU-n kívüliektől

2018. május 11. 08:22
 
Biztonságosak a magyar zöldségek és gyümölcsök. Az unión kívüli országokból érkező termékekkel azonban nem árt óvatosnak lenni, a bizonytalan eredet miatt sokszor azt sem lehet tudni, hogy milyen vegyszerrel kezelték azokat.

Hír: Nemzetközi összefogás a mezőgazdasági együttműködés jegyében

2018. május 30. 09:36
 
Magyarország, Kína és a Kelet-Közép-Európai Országok Közös Nyilatkozatba foglalták a mezőgazdasági együttműködési javaslataikat azon a magas szintű ülésen, melyet május 23-25. között tartottak Vilniusban, Litvániában.
 

Hír: Stratégiai kérdés a mezőgazdaság GMO-mentessége

2018. június 26. 10:32
 
Magyarország stratégiai kérdésként kezeli a mezőgazdaság GMO-mentes státusának megőrzését, és az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Kozárdon, egy szakmai konferencián.