Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Nagyot nőtt a magyar átlagkereset, de mikor érjük utol a német bérek felét?

2018. február 21. 11:03
 
A bérnövekedés folytatódik, lassan képet kapunk arról, milyenek lesznek az idei adatok, egyelőre csak a decemberi alapján. A decemberi brittó átlagkereset végre ezer euró felett van, ha a nettó is ott lesz, megvalósul a felzárkózásból, ami reálisan elvárható. Nézzük, mi a mostani helyzet, és hogy állunk Európában?
A KSH ma megjelent adatai szerint a tavalyi év egészében 297 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, de ha a statisztikát torzító közmunkát kivesszük belőle, 311 ezer forint adódik, ami a jelenlegi árfolyamon éppen 1000 euró. Lényegében euróban érdemes nézni a számokat, hisz a legtöbb országban, ahová a magyar munkavállalók dolgozni mennek, euró a fizetőeszköz, az egyetlen nagy kivétel Nagy-Britannia.

Hír: Vita a feketegazdaságról a Pénzügyminisztériumban

2018. július 23. 13:50
 
„A feketegazdaságot nem szabad teljesen megszüntetni”, „a feketegazdaság és a korrupció azonos fogalmak”, „a társadalom ellenőrzése fontosabb, mint az adóhatósági ellenőrzés”, „a feketegazdaság elmulasztása nem a számlaadás elmulasztása, hanem annál jóval több”, „a kiskereskedelem a feketegazdaság táptalaja” - többek között ezekkel a provokatívnak szánt, vitaindító kérdésekkel indult az a KKVHÁZ által szervezett 2 órás klubrendezvény, amelyre 2018. július 9-én került sor a Pénzügyminisztériumban.

Hír: Szorosabbra fonódik a magyar-orosz agrárkapcsolat

2018. október 12. 08:29
 
Magyarország mezőgazdasága számára kiemelten fontos partner Oroszország – mondta Nagy István agrárminiszter a Dimitrij Ny. Patrusev, mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésen, Moszkvában.

Hír: Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

2018. december 11. 07:35
 
Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.

Hír: Együtt mozdul a vidék a fővárossal, folytatódik a tüntetéshullám

2019. január 18. 08:01
 
Magyarországon több mint húsz, Nyugat-Európában tizenkét városban tartanak kormányellenes demonstrációt a hétvégén.

Hír: Hogyan eszi meg a túlóra a jövőt?

2019. január 29. 08:57
 
Ez a törvény Magyarországon a negyedik ipari forradalomra készülő tőke keltetője

Hír: Valóban kell félni a munkaadóknak a szakszervezetek erejétől Magyarországon?

2019. február 06. 08:36
 
A recept látszólag nagyon egyszerűnek tűnik

Hír: Itt a bizonyíték, milyen durván szétszakadt Magyarország

2019. március 21. 08:25
 
Hihetetlen különbségek a fizetésekben

Hír: Ez Magyarország legszebb útszakasza tavasszal

2019. április 03. 10:13
 
Lenyűgöző felvételeket készített a Credo Media a gyöngyöstarjáni vérszilva fasorról, amely a település értéktárában is szerepel.

Hír: Milyen lesz a KAP?

2019. május 22. 07:33
 
A tagállamok többletbefizetéseivel, vagy más szakpolitikákra szánt pénzek visszafordításával lehetne megakadályozni, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkenjenek – véli Kis Miklós. Az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint az új Európai Bizottság, és az új Európai Parlament összetételén múlnak majd a részletek.