Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Felhívás a mezőgazdasági kistermelői támogatás 2017. évi egyszerűsített kérelmezési eljárásáról

2017. április 13. 07:58
 
A Földművelésügyi Minisztérium felhívja a mezőgazdasági kistermelői rendszerben részt vevő gazdálkodók figyelmét a 2017. évi egyszerűsített kérelmezési eljárás pontos menetére.

Hír: A versenyképesség ma a mezőgazdaság kulcsszava

2017. április 24. 07:59
 
A klímaváltozás, a körforgásos gazdálkodás, a technológiai fejlődés, a népesség növekedése, s nem utolsó sorban a fogyasztók igényei mind - mind befolyásolják a mezőgazdasági termelés irányát, meghatározzák a mindennapi termelést – foglalta össze a mezőgazdaság előtt álló kihívásokat Fazekas Sándor, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) által szervezett konferencián.

Hír: Mezőgazdasági kérdésekről tárgyalt Marokkóban Nagy István miniszterhelyettes

2017. április 25. 07:32
 
Kiemelkedő stratégiai partnert jelent Marokkó Magyarország számára, a Déli Nyitás kapcsán a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése a cél – hangsúlyozta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes Aziz Akhannouch, a Marokkói Királyság mezőgazdasági, halászati, vidékfejlesztési, víz- és erdőügyi miniszterével folytatott tárgyaláson.

Hír: Kétszázezer tonna mezőgazdasági melléktermék vásárlását tervezi a pécsi erőmű

2017. április 25. 07:33
 
Kétszázezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi idén is a pécsi erőművet üzemeltető Pannonpower - közölte a Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó vállalat hétfőn.

Hír: Falugazdász-keresővel is bővült a NAK mobilapplikációja

2017. április 25. 07:35
 
Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara okostelefonos alkalmazása. Az őstermelői adatok lekérdezését lehetővé tevő applikáció országos falugazdász-keresővel és folyamatosan frissülő agrárhírekkel bővült.

Hír: Megugrott az agrárhitelezés a földhitelprogram miatt

2017. április 26. 07:51
 
Míg az egyéni gazdaságok körében jelentősen emelkedett, a társas vállalkozások esetében tovább csökkent az agrárhitel-állomány tavaly az utolsó negyedévben.

Hír: Agrárfronton áll a bál: elrettentő büntető kamatot és szankciókat akarnak

2017. április 25. 07:40
 
Minimum tíz százalékra kellene növelni egy szakmai javaslat szerint a mezőgazdasági szerződésekben kikötött éves késedelmi kamat mértékét és elrettentő erejű büntetéseket kellene kiszabni, ha a felvásárlók nem fizetnek határidőre a termelőknek. Emellett felmerül a kéthetes elszámolás bevezetésének lehetősége is, mivel a gazdák a maximális 30 nap helyett sokszor 60-70 napra kapják csak meg az eladott termékek ellenértékét. Ma a teljes mezőgazdasági-integrátori szerződéses rendszer átalakítás alatt áll, és az ügyet várhatóan a kormány is hamarosan napirendre veszi.

Hír: Meglódult az év elején a gabonaexport

2017. április 27. 07:37
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek részesedése a teljes nemzetgazdasági exportból 2017 első hónapjában 8,4 százalék, az importból 5,7 százalék volt. Ezek közül is a gabona kivitele alakult a legkedvezőbben.

Hír: A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Nagy István a georgiai mezőgazdasági miniszterhelyettessel

2017. május 05. 08:11
 
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Revaz Asatianival, Georgia mezőgazdasági miniszterhelyettesével Nagy István Budapesten.
 

Hír: Megnyílt az ország első agrár ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen

2017. május 08. 08:21
 
Az országban elsőként Hódmezővásárhelyen intézhetik egy helyen a gazdálkodók a kormányhivatal agrár és vidékfejlesztést támogató főosztályához, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó ügyeiket – közölte az MTI.