Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Módosult a Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése című felhívás

2016. november 15. 21:05
 
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése” című (VP2-6.3.1-16 kódszámú) felhívás.

Hír: Szolidaritáson alapuló, méltányos önszabályozás a cél

2016. november 21. 11:30
 
Szolidaritáson alapuló, méltányos önszabályozást javasol a Földművelésügyi Minisztérium a tejágazat valamennyi résztvevőjének – mondta Fazekas Sándor miniszter a tejágazat piaci helyzetének áttekintésére és rendezésére összehívott szakmai fórum után, amelyen részt vett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Tej szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a tejtermelők, a feldolgozók és kiskereskedők képviselője.

Hír: Ha nagy nem is lehet a magyar mezőgazdaság, de sikeres igen

2016. november 21. 11:36
 
Ma a mezőgazdasági nettó jövedelmek 2/3 része uniós pénz. Hogyan teljesítünk ezek nélkül? Számítások szerint a területalapú támogatással 2,5 milió hozható ki hektáranként. Mennyit ér a magyar föld? Az EU agrártermelésenek 2 százalékát adjuk. Tudunk-e nagyok lenni?

Hír: Mezőgazdasági vállalkozások profitálnak az uniós forrásokból (x)

2016. november 22. 08:31
 
A magyarországi kkv-k jelentős részét mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozások teszik ki, regisztrált számuk 2016 szeptemberében meghaladta a 469 ezret. Számukra ugyanakkor jelentős kockázati tényező, hogy eredményeiket és bevételeiket elsősorban külső tényezők határozzák meg. Fejlesztésükhöz ezért mindennél fontosabbak az olyan anyagi támogatások, melyek ellensúlyozni tudják a kockázatokat.

Hír: Elfogyott a pénz: leállítja a százmilliárdos pályázatot Lázár tárcája

2016. november 23. 08:27
 
Felfüggesztette az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az élelmiszeripari fejlesztésekre kiírt 141 milliárdos pályázatot a források kimerülése miatt az 1300 milliárdos Vidékfejlesztési Programban. Fel kellett függeszteni a nem mezőgazdasági tevékenységek elindításáról szóló kiírást is. A tárcának korábban több beruházási pályázatot is le kellett állítania a fokozott érdeklődés miatt.

Hír: Lázár: legkésőbb jövő nyáron vége a pályáztatásnak

2016. november 28. 08:28
 
Legkésőbb a jövő nyár közepéig lezárja a pályáztatást a Miniszterelnökség az 1300 milliárd forintos magyar Vidékfejlesztési Programban (VP). Eddig 42 pályázat jelent meg 984 milliárd forintos összegben.v

Hír: Az idén a mezőgazdaság is jelentősen hozzájárul a bruttó hazai termék növekedéséhez

2016. november 28. 08:29
 
Magyarország bruttó hazai terméke 2016 harmadik negyedévében 2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások járultak hozzá – mondta Czerván György szakmai fórumon, Cegléden.

Hír: Fazekas Sándor a mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködésről tárgyalt Izraelben

2016. november 30. 07:41
 
A miniszter szerint Izrael íglretes piac a magyar termékek számára

Hír: Élénkülő mezőgazdasági kereskedelem a Közel-Keletettel

2016. december 02. 09:02
 
Bővülhet az Izraelbe és Palesztinába exportált magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek köre és forgalma, élénkülhet a közel-keleti országokkal folyatatott kereskedelmi kapcsolat – foglalta össze külföldi látogatásának eredményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki az izraeli és a palesztin mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseken túl számos más szakmai egyeztetésen is részt vett.
 

Hír: Brüsszelből dicsérték meg a magyar mezőgazdasági rendszert

2016. december 02. 09:52
 
A Közös Agrárpolitika (KAP) jelenéről és jövőjéről beszélt az Agrárszektor 2016 konferencia nyitóelőadásában Joost Korte, az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságának főigazgató-helyettese. Kiemelte, hogy a KAP az Európai Unió egyik alappillére, a mezőgazdaság pedig nem csak üzlet, hanem egy európai életforma és az európai földek egyik legfontosabb felhasználási formája.