Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Soros György nagyot kaszálhat az agrárbizniszben Trump miatt

2017. február 10. 07:40
 
Soros György dollármilliárdos is komoly hasznot húzhat abból, ha Donald Trump amerikai elnök továbbra is déli szomszédja megleckéztetésére törekszik. A magyar származású üzletember is résztulajdonosa egy olyan dél-amerikai agrárvállalatnak, amely több millió tonna mezőgazdasági terméket lenne képes a mexikói piacra zúdítani, ha az USA terményei kiszorulnánk onnan az egyre feszültebbé váló USA-mexikói viszony miatt.
 

Hír: Így kell adózni az őstermelőknek

2017. február 17. 07:59
 
Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok – közölte a NAK.

Hír: Világszínvonalú mezőgazdaság Izraelben

2017. február 21. 08:51
 
Izraelben világszínvonalú a mezőgazdasági kutatás, melyet egy három lépcsős agrár felsőoktatás alapoz meg, amelyben a doktori képzés, előszobája a kutatásnak.

Hír: Nagy csapás a magyar mezőgazdaságra az orosz importtilalom

2017. február 22. 07:58
 
Nem kímélte a magyar agrár-élelmiszeripart a 2014-ben bevezetett orosz importtilalom, három év alatt csaknem százmillió euróval csökkent az ágazat kivitele, s ezzel megtört egy több éve tartó dinamikus bővülés – írja a Magyar Idők keddi száma. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a közvetlen kiesésnél károsabb hatást okozott az embargó miatt az uniós piacokon rekedt áru. A korlátozások feloldása után is nehéz dolguk lesz azoknak, akik szeretnék visszaszerezni korábbi pia­cukat Oroszországban.

Hír: A Forma-1 után a mezőgazdaságot is meghódítja az űrtechnika

2017. március 16. 10:23
 
Az űriparban és a Forma–1-ben már évtizedek óta bizonyító, ultrakönnyű és szinte törhetetlen anyag lassan a mezőgazdaságba is beszivárog. A szénszál-erősítésű műanyag csak némileg drágítja meg az egyébként sem túl olcsó munkagépeket, cserébe viszont új szintre emeli mindazt, amit eddig a tartósságról és precizitásról gondoltunk.

Hír: Legyen sokkal több támogatás? - Most üzenhet Brüsszelnek

2017. március 16. 10:33
 
Május elejéig várja az Európai Bizottság egy online kérdőíves felületen a gazdálkodók, az érdekvédelmi és szakmai szervezetek, valamint más intézmények véleményét a jelenlegi Közös Agrárpolitikáról (KAP). Az Európai Bizottság a válaszokat figyelembe veszi a 2020 utáni új KAP kialakításakor.

Hír: Folytatódik a vidéki mikrovállalkozásokat fejlesztő pályázat: csak mezőgazdasági termelők pályázhatnak!

2017. március 17. 10:30
 
Áprilistól nagyobb kerettel, nagyobb összegre is lehet pályázni 50-70% támogatással, új, nem mezőgazdasági tevékenységek elindítására – tájékoztatott a pályázatihírek.eu portál. A pályázaton kizárólag mezőgazdasági termelők indulhatnak, vagyis őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók. A módosítás során rengeteg új tevékenység lett fejleszthető.

Hír: Agrárvonalon is elindultak a tárgyalások

2017. március 20. 11:04
 
Magyarország geopolitikailag érdekelt Bosznia-Hercegovina stabilitásában, ezért a magyar agrártárca szakpolitikai segítséggel támogatja Bosznia uniós csatlakozásához szükséges felkészülését – többek között erről is egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter MirkoŠarović-cel, Bosznia-Hercegovina külkereskedelmi és gazdasági miniszterével Budapesten – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Hír: Ön a mezőgazdaságban dolgozik? – Telefonáljon ingyen!

2017. március 23. 07:45
 
Mindenképpen érdemes elolvasnia hogyan spórolhat éves szinten súlyos tízezreket. Ha pedig családja és kollégái is hasonlóan gondolkodnak, még komolyabb lehet a megtakarítás.

Hír: Melyik a jobb: szója vagy kukorica?

2017. március 23. 08:21
 
Több témát is érintett az Agrárium 2017 konferencia. A fehérjenövények kapcsán a kukoricát és a szóját, míg az inputanyagoknál a nemzetközi és a hazai viszonyokat vetették össze.