Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Piacfelméréssel segíti a NAK az agrár- és élelmiszeripari szakképzést

2016. október 06. 07:54
 
Komplex munkaerőpiaci kutatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködve, hogy így segítse a piacorientált, az agrár- és az élelmiszeripari piaci szereplők igényeinek megfelelő szakképzést - közölte a köztestület az MTI-vel. 

Hír: Ez a traktor olyan könnyű, hogy járni tud a vízen

2016. október 07. 07:59
 
A vízen járás eddig nem tartozott a traktorok jellemző képességei közé, ám a cseh Mitas gumigyártó cég ezt a csodát is végrehajtotta néhány speciális terméke segítségével. Egy 88 lóerős, 4 tonnás Claas Axos 320-as gépet szereltek fel a világ legnagyobb mezőgazdasági abroncsaival, amelyekkel a meder aljának érintése nélkül „tempózott át” egyik oldalról a másikra.
 

Hír: Az agrárpálya kevésbé vonzó a fiatalok számára

2016. október 12. 14:07
 
Az agrárgazdaságok üzemszerkezeteiben hatalmas különbségek vannak az Európai Unió keleti és nyugati fele között, utóbbiak javára – hangzott el a K&H Bank Agrár Klubjának legutóbbi rendezvényén. A hátrányok leküzdésében, a modernizációban és specializációban az uniós támogatások segíthetnek.

Hír: Megkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegeinek fizetése

2016. október 18. 08:02
 
Hétfőn megkezdte a 2016-os mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), az utalásokat Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára és Gyuricza Csaba, az MVH elnöke sajtótájékoztatón indította el egy laptopról Tápiószőlősön.
 

Hír: Huszadik évforduló, harmadik OECD kutatás

2016. október 20. 07:51
 
Az erőforrások végesek, ezért mindazt a tudást és tapasztalatot, amit a mezőgazdaság hosszútávon fenntartható működtetése kapcsán eddig felhalmoztunk, a zöldgazdaság megvalósítására kell fordítanunk - közölte Fazekas Sándor az OECD harmadik környezetpolitika értékelési folyamatának elindítása alkalmából rendezett konferenciát megelőző egyeztetésen, ahol az OECD környezetvédelmi igazgatójával, Simon Uptonnal és a vizsgálati folyamat koordinátorával Eugene Mazurttal tárgyalt.

Hír: Egyre nagyobb az igény napszámosokra a mezőgazdaságban

2016. október 21. 08:42
 
Körülbelül 1,9 milliárd forint érkezhet idén az államkasszába a mezőgazdasági idénymunka után kifizetett közteherből, derül ki a Magyar Idők cikkéből. Az elmúlt években folyamatosan bővült az így foglalkoztatott dolgozók száma, a növekedés dinamikájának ugyanakkor gátat szab, hogy a termelők egyre nehezebben találnak megfelelő munkást.
 

Hír: Csányi Sándor: az agrárium kulcsterület az OTP tevékenységében

2016. október 26. 07:45
 
A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.

Hír: FAO: Fenntarthatóság kell az élelmiszerellátó rendszerekben és a kistermelőknél – méghozzá most

2016. október 28. 12:28
 
Azonnali cselekvésre van szükség, hogy a mezőgazdasági termelés és az élelmiszerellátó rendszerek képesek legyenek megbirkózni a növekvő átlaghőmérséklet jelentette kihívásokkal, mert enélkül nem lehetséges az éhezés és a szegénység felszámolása, figyelmeztet a FAO most megjelent globális jelentése.

Hír: Javítaná a termelők élelmiszerláncon belüli helyzetét egy EU-s munkacsoport

2016. november 15. 21:00
 
A mezőgazdasági termelők helyzetének javítása érdekében Brüsszelnek meg kell reformálnia az ellátási láncra vonatkozó szakpolitikai keretrendszert, vissza kell szorítania a tisztességtelen kereskedelmi módszereket és meg kell könnyítenie a hozzáférést a forrásokhoz – hangsúlyozták az Európai Bizottság (EB) által megbízott, mezőgazdasági piacokat vizsgáló munkacsoport hétfőn közzétett ajánlásaiban.

Hír: Idén még 100 milliárd forint kerettel hirdetnek vidékfejlesztési pályázatokat

2016. november 15. 21:04
 
Idén még több mint 100 milliárd forint kerettel tervez vidékfejlesztési pályázatokat megjelentetni a Miniszterelnökség - írja a Világgazdaság keddi számában.