Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Gödöllő lehet az új agrár szuperközpont

2017. január 05. 07:49
 
A kormány megszüntetné a párhuzamosságokat az agrárfelsőoktatásban, és önálló agrártudományi egyetemet hoz létre az ágazat versenyképességének javítása érdekében.

Hír: A mezőgazdaság az egyik leggyorsabban bővülő ágazat

2017. január 09. 08:20
 
A mezőgazdaság az egyik leggyorsabban növekvő ágazat, a nemzetgazdasági növekedés hajtómotorja volt 2016-ban - jelentette ki a földművelésügyi miniszter szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Hír: Informatika és idegennyelv: ezek hiányoznak a legjobban

2017. január 09. 08:25
 
Az informatikai készség és az idegennyelvtudás hiánya okozza a legnagyobb gondot az agrárgazdasági vállalkozásoknál. A cégek szerint a pályakezdők szakmai felkészültsége és problémamegoldási készsége sem éri el a várt szintet, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a tudatosabb munkaerő-gazdálkodásra, meglévő alkalmazottaik képzésére.

Hír: A magyar mezőgazdaság erősödik

2017. január 18. 07:39
 
Egyre több embernek nyújt megélhetést az erősödő élelmiszergazdaság, az agráriumban nő a foglalkoztatás, tavaly 16500 új állás jött létre – mondta Fazekas Sándor azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 2015-ös év agrárgazdasági eredményei mellett beszámolt a január 20-án nyíló Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) magyarországi részvételéről is.

Hír: Lezárult a szaktanácsadók alapképzése – a szaktanácsadók teljesítették kötelezettségüket

2017. január 18. 07:46
 
Tavaly, december 10-én tartották az utolsó vizsganapot a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadók kötelező alapképzése keretében, ami azt jelenti, hogy azok a szaktanácsadók, akik 2016-ban kötelezettek voltak és teljesítették a képzést, ezzel eleget tettek a jogszabályi kötelezettségüknek és tovább folytathatják tanácsadói tevékenységüket.

Hír: Kínában is kelendő a magyar búza

2017. január 19. 07:49
 
Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.

Hír: A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni

2017. január 23. 07:45
 
A vízhiány problémáját nem szabad a genetikailag módosított szervezetek (GMO) terjesztésével orvosolni a mezőgazdaságban - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelynek fő témája a fenntartható vízgazdálkodás volt.

Hír: Szerdán kezdődik az AGROmashEXPO mezőgazdasági szakkiállítás

2017. január 25. 12:25
 
Fazekas Sándor: Látszani fog a külkereskedelemben a berlini Zöld Hét hatása 

Hír: Nem engedünk a GMO-nak

2017. január 26. 09:15
 
Az éghajlatváltozásra, és más kihívásokra sem lehet megoldás a GMO-s termesztés, a GMO hatásai kiszámíthatatlanok. A berlini Zöld Hét megnyitására időzített gazdatüntetésen is minden második transzparensen a GMO-ellenesség és az iparszerű állattartás elleni felhívás jelent meg – fogalmazott Fazekas Sándor a közmédia ma reggeli műsoraiban.
 

Hír: A magyar mezőgazdaság kibocsátása 55 százalékkal bővült 2010 és 2016 között

2017. január 27. 08:07
 
A magyar mezőgazdaság kibocsátása 55 százalékkal bővült 2010 és 2016 között – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Békés és Somogy megyei agrárvezetőknek tartott szakmai továbbképzésen, Harkányban.