Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Dinamikusnak látják a mezőgazdasági gépek kereskedelmét és finanszírozását

2017. január 30. 10:51
 
Az elmúlt években a növekedési hitelprogramon keresztül 70-90 milliárd között finanszírozott az agráriumban a lízingszakma, és ezt nagyon komoly eredménynek tartják. Az AGROmashEXPO-n több konstrukció is született, amellyel februártól várják az ügyfeleiket.

Hír: Jó élelmiszeripar nélkül nincs versenyképes magyar mezőgazdaság

2017. január 30. 10:52
 
A növénytermesztési ágazat fejlődésének kulcsa az állattenyésztésben és a non food felhasználásban van, az állattenyésztésé pedig kimondottan az élelmiszeriparban.

Hír: A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

2017. január 30. 10:59
 
A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Hír: Veszélyben az agrárszakemberek utánpótlása

2017. február 07. 08:41
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felsőoktatási kerekasztal megbeszélést szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a főbb piaci szereplők részvételével. A találkozó azért is volt sürgető, mert az agrár-felsőoktatásban tapasztalható képzési problémák az ágazat versenyképességét veszélyeztetik. A találkozó legfőbb üzenete, hogy az oktatásnak a piaci igényekhez igazodva kell működnie, a kereslet és a kínálat hatékony összeegyeztetésével.

Hír: Óriási pályázati dömpingre számíthatnak a vállalkozások

2017. február 07. 08:58
 
Várhatóan március végéig meghirdetik a 2014 és 2020 közötti időszak minden fennmaradó uniós pályázatát, ráadásul idén azok a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások is jól járnak, amelyek már a kifizetések előtt felhasználnák az uniós mezőgazdasági támogatásokat.

Hír: Minden vidékfejlesztési pályázatra nagy igény mutatkozik

2017. február 10. 07:41
 
A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló 1300 milliárd forint közel 90 százalékát hirdette meg a Miniszterelnökség, a magyar gazdák a legfontosabb beruházási pályázatokat már megismerhették – nyilatkozta a NAKlapnak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke szerint az idei évre vonatkozó konkrét kifizetési célszám tervezése jelenleg folyamatban van.
 

Hír: Erőteljes beruházási kedv, optimizmus és óvatosság jellemzi a hazai agrárvállalkozókat

2017. február 10. 07:47
 
Gazdálkodási környezetük javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derül ki a Takarék Csoport második alkalommal ismertetett Takarék Agrárhangulati Indexéből.

Hír: A rengeteg támogatással sem javult az agrárium termelékenysége

2017. február 13. 08:15
 
A magyar gazdaság versenyképességének javítása elképzelhetetlen az agrárium nélkül – jelentette ki Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen.

Hír: Együttműködési megállapodást írt alá a magyar agrártárca és Laosz Földművelésügyi és Erdészeti Minisztériuma

2017. február 13. 08:16
 
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a mezőgazdaság, az állattenyésztés, az élelmiszerelőállítás, valamint a mezőgazdasági kutatás és fejlesztés terén Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Phouang Parisak Pravongviengkham laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettes.

Hír: Bővül a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár

2017. február 14. 08:02
 
A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár bővítését.