Kapcsolódó tartalmak: támogatás

Hír: 97 milliárd előleget fizettek ki eddig a gazdáknak

2017. november 02. 08:00
 
Eddig 97 milliárd forint idei támogatási előleget fizetett ki a gazdálkodóknak a Magyar Államkincstár – mondta a Magyar Államkincstár elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón – közölte az MTI.  

Hír: Meg kell tartani a magyar mezőgazdaság fejlődési ütemét

2017. november 08. 07:24
 
A magyar mezőgazdaság Európa leggyorsabban fejlődő mezőgazdasága, és az a cél, hogy ez a jövőben is így maradjon - mondta Fazekas Sándor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán kedden a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Agrárium-vidékfejlesztés helyzete című konferenciáján.

Hír: MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
 
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"

Hír: A tanyákon élőkért módosítottak

2017. november 10. 09:39
 
A tanyás térségekben élőket érintő ügyfélbarát módosításcsomagról döntött a Miniszterelnökség, melynek köszönhetően a tanyán élők még nagyobb arányban részesülhetnek a Vidékfejlesztési Program tanyafejlesztési forrásából.

Hír: Fiatal gazdák kálváriája: enyhítené a szigort a Miniszterelnökség

2017. november 15. 10:45
 
Dolgozik a Miniszterelnökség a fiatal mezőgazdasági termelőkre vonatkozó támogatási rendeletek szankcióinak egységesítésén és enyhítésén – reagált az agrárszektor.hu cikkére a minisztérium. A napokban több fiatal gazdálkodó kapott olyan kormányhivatali határozatot, amely szerint valamennyi korábban felvett támogatását vissza kell fizetnie, mert határidőre nem teljesítette a vállalt üzemméretet. A Miniszterelnökség szerint a jogszabályok egyértelműen tartalmazzák a kötelezettségeket, de a tárca azt igyekszik elérni, hogy ne legyen szükség indokolatlan mértékű visszafizetésekre.

Hír: Eldőlt mennyit kap a mezőgazdaság 2018-ban az uniótól

2017. november 22. 09:31
 
Kompromisszumos megállapodásra jutottak az Európai Unió jövő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei.

Hír: Magyarország támogatja a FAO munkáját, amelynek célja az éhínség felszámolása

2017. december 12. 07:50
 
Tíz éves évfordulóját ünnepli Magyarország és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete annak, hogy Budapestre költözhetett a FAO Európai és Közép-Ázsiai regionális hivatala, valamint a Közös Szolgáltató Központ. Az ünnepi rendezvényt – melynek címe “a FAO 10 éve Magyarországon” - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.

Hír: Elutasítottuk, hogy Brüsszel migránsoknak adja az agrárpénzeket

2017. december 13. 12:46
 
Elutasította Magyarország Brüsszelben, hogy az unió migrációs célokra fordítsa a 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak egy részét. Az uniós agrárminiszteri tanács most először egyeztetett az Európai Bizottság (EB) november végén nyilvánosságra hozott, új KAP-terveket tartalmazó hivatalos közleményéről. Jogszabályi javaslatok jövő júniusban várhatók.

Hír: KAP-forrás: a bizottság mérsékelne, Magyarország megőrizne

2018. január 12. 08:59
 
Az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint elképzelhető, hogy a következő uniós büdzsében kevesebb pénz juthat a közös agrárpolitikára. Ezzel szemben a kormány bízik abban, hogy a Magyarországnak jutó KAP-források nem csökkenek azután, hogy kész magasabb összeget befizetni a közös kasszába.
 

Hír: Az EU megkurtítja az agrártámogatásokat

2018. január 15. 10:09
 
Megszorításokkal kell számolni az unió 2020-2027 közötti új Közös Agrárpolitikájában (KAP) Günther Oettinger uniós költségvetési biztos szerint – számol be az agrárszektor.hu. Miközben a brit kilépés bevételkiesést okoz, a közös védelmi politikára, a biztonságra és a migrációs problémákra többet kell költeni.