Kapcsolódó tartalmak: támogatás

Hír: Véget nem érő küzdelem, botrányos felvásárlási árak

2016. szeptember 05. 08:24
 
És még a kamarai tagság is kötelező lehet a vadászoknak – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Támogatási lehetőségek diótermesztőknek

2016. szeptember 19. 09:15
 
A gyümölcskertészet aktualitásairól, valamint a diótermesztés helyzetéről tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a XII. Tóti Diófesztivál szakmai konferenciáján. Az államtitkár előadása során a Vidékfejlesztési Program nyújtotta támogatási lehetőségekről tájékoztatta az érdeklődőket az idén 900 éves Lengyeltótiban.

Hír: Ezért kell várnunk az agrárpályázatok jóváhagyására

2016. szeptember 29. 07:54
 
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Hivatal csak a jogosultságot vizsgálja, ha nem tár fel hibát, az még nem jelenti a kérelem jóváhagyását.

Hír: Október 17-től kifizethetőek az előlegek

2016. október 17. 07:51
 
Megjelent az idei egységes területalapú támogatás és az egyéb közvetlen támogatások összegeinek megállapításáról szóló rendelet a Magyar Közlönyben, így jogiértelemben október 17-től kifizethetővé váltak a támogatások előlegei – közölte Budapest.

Hír: Az agrártámogatás csak hab legyen a tortán!

2016. október 18. 07:53
 
Az agrárium adottságai kiválóak, de ezeket nem használjuk ki, sőt a fejlett országokhoz képest rendkívüli mértékű az elmaradásunk. Mivel ma még relatíve jól meg lehet élni belőle, nincs meg az a kényszer, ami a tudás összeszedésére és aktív használatára ösztökélne.

Hír: 50 milliárd forint az agrár- és vidéki vállalkozásoknak

2016. október 18. 07:55
 
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) és az Európai Beruházási Alap (EIF) nemrégiben megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy 50 milliárd forint (kb. 160 milló euró) hitel kerüljön kihelyezésre több ezer magyar, elsősorban a mezőgazdaságban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozás számára.

Hír: Megkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegeinek fizetése

2016. október 18. 08:02
 
Hétfőn megkezdte a 2016-os mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), az utalásokat Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára és Gyuricza Csaba, az MVH elnöke sajtótájékoztatón indította el egy laptopról Tápiószőlősön.
 

Hír: Egyszerűbbé válnak a növénytermesztési feltételek

2016. november 17. 09:20
 
Változnak a termeléshez kötött támogatások és a zöldítés feltételei jövőre, hogy egyszerűbben és átláthatóbban alkalmazhassák azokat a gazdálkodók, hangzott el egy szakmai konferencián.

Hír: Csak így tovább

2016. november 30. 07:44
 
Az Európai Unió hétéves pénzügyi tervezési időszakokban dolgozik, most a 2014-2020 közötti időszakban vagyunk. A KAP II. pillére az úgynevezett vidékfejlesztés is alkalmazkodik ezen periódusokhoz, és úgy működik, hogy minden időszak tekintetében, minden tagállamnak el kell fogadtatnia Brüsszellel (az Európai Bizottsággal) a vidékfejlesztési programját (VP), amely alapján, aztán megjelenhetnek a pályázati kiírások, és a győztesek kiválasztását követően, ha teljesítik a kedvezményezettek a támogatási feltételeket, illetve néha már előtte (ekkor hívjuk előlegnek) a támogatások kifizetésre kerülnek.

Hír: Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
 
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.