Élelmiszer

Gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Hatvanban

2020. július 24. 07:34
Gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Hatvanban
A magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a jól felmért piaci igények, az ehhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét, a kormányzat a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani – jelentette ki Feldman Zsolt a Simon családi gazdaság gyümölcsfeldolgozó üzemének átadásán, Hatvanban. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripar (ÉLIP) fejlesztését célzó támogatása keretében mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.
 

Élelmiszeripari termékek kereskedésével csaltak áfát

2020. július 22. 09:41
Élelmiszeripari termékek kereskedésével csaltak áfát
Több milliárd forint áfát csalt egy Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével, a gyanúsítottak közül a Budai Központi Kerületi Bíróság öt embert letartóztatott - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot

2020. július 15. 07:52
Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot
Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot, a csomagolatlan formában árusított zöldségeknél és gyümölcsöknél pedig zászlóval kell jelölni a magyar terményeket - hívta fel a figyelmet Nagy István egy budaörsi áruházban tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Nyolc százalékkal drágultak az élelmiszerek

2020. július 10. 07:48
Nyolc százalékkal drágultak az élelmiszerek
Az előző év júniusához viszonyítva az élelmiszerek 7,8 százalékkal drágultak, ezen belül a párizsi, kolbász ára 20,5 százalékkal, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 18,1, a sertéshúsé 17,0, a cukoré 14,2, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 10,8 százalékkal lett magasabb

A Balaton forró csókja: ő készíti az egyik legfinomabb fagyit most a magyar tengernél

2020. július 10. 07:47
A Balaton forró csókja: ő készíti az egyik legfinomabb fagyit most a magyar tengernél
Mára már hagyomány, hogy minden évben a balatoni szezon kezdete előtt szakmai zsűri választja ki az adott év Balaton Fagyiját. Az idén tizenhárom tóparti cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a versenyre, akik közül a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó már második alkalommal került ki győztesként. Az első hely mellett különdíjakat is megítélt a négytagú bíráló bizottság. Az idén a balatonszemesi Margaréta Fagyizó “ZabSzemes” édessége, a veszprémi Völgy Fagyizó “Tök Jó Fagyi” nevű különlegessége, valamint a balatonboglári Tejvirág Fagyizó “Balaton forró csókja” érdemelt ki külön elismerést. A boglári fagyizó fiatal tulajdonosa, Buzsics Viktor a HelloVidéknek arról mesélt, hogyan került közel a jeges édességekhez, és hogy milyen is volt a Balaton Fagyija versenyen való részvétel egy Európa bajnokság után. Interjú

Összejöhet a nagy felvásárlás az ételek házhozszállítási piacán

2020. július 08. 08:55
Felvásárolja az Uber a Postmates-et. A Bloomberg információi szerint megszületett a megállapodás az Uber és az étel házhozszállítással foglalkozó vállalat között.

Szokatlan ízű az idei év fagyija

2020. július 08. 08:45
Szokatlan ízű az idei év fagyija
Egy balatonfüredi cukrász tarolt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén.

Lábatlan tyúk, oldalborda: a vidék ízei, csak neked! Melyik a kedvenced? Szavazz!

2020. július 08. 08:44
A vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató tartalommal jelentkezik augusztustól a HelloVidék. Döntsd el Te, mi legyen az új rovat neve! Cikkünk végén SZAVAZÁS!

Csak tiszta tejből lehet minőségi sajt

2020. július 08. 08:40
A Balaton mellett hagyományos paraszti életmód szerint él a mindig mosolygó, vidám Török Gergő, a Felsőörsi Tekergő Sajtműhely sajt­mestere. Korán kel, hogy megfejje, ellássa az állatokat, emellett sajtot készít, kezel, csomagol, majd ismét az állatokkal foglalkozik, és csak este indul haza. A sajtmestert életútjáról, állattartásról, valamint a sajtkészítés fortélyairól kérdeztük.

Drágulásnak indultak az élelmiszerek

2020. július 06. 10:01
Júniusban idén először emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak a növényi olajok, a cukor és a tejtermékek drágulására.