Élelmiszeripar
Kóstoltad már aszalva a fügét? Pedig nagyon finom!
2024. augusztus 05. 18:18
A füge már egyáltalán nem ritkaság a magyar kertekben, amelyhez az időjárásunk változása is nagyban hozzájárul. Az pedig egyáltalán nem furcsa, hogy sokan helyet adnak ennek az igazán finom gyümölcsnek a kertjükben és a tányérukon is, hiszen egy füge körülbelül 2 g rostot tartalmaz, segít az emésztőrendszert egészségesen tartani és alacsonyan tartja a koleszterinszintet is. Ha pedig sok a füge, akkor nem árt, ha tudjuk, hogyan tudunk raktározni belőle az ínségesebb időszakokra. Ekkor kerülhet képbe az aszalás.
Ezt te sem gondoltad volna: levegőből és vízből készített vajat egy startup
2024. augusztus 03. 18:07
Így védi a körte az egészségedet
2024. augusztus 03. 17:28
Gyomnak gondoljuk, pedig kiváló egészségügyi hatásokkal rendelkezik
2024. augusztus 03. 17:23
A klímaváltozás miatt sok helyen már elkezdődött a szüret
2024. augusztus 02. 14:09
24 gyümölcsszörp pályázhat a KMÉ arany fokozatára
2024. augusztus 01. 16:22
Itt hihetetlenül gyors a robotok terjedése – feleslegessé válik a munkaerő?
2024. augusztus 01. 16:11
Számos pályázat segíti ezután is a burgonyatermelőket
2024. augusztus 01. 13:54
A burgonya világszerte a harmadik legnépszerűbb élelmiszer a rizs és a búza után, és több milliárd ember táplálkozásának alapvető eleme. Magyarországon is gyakran használt alapélelmiszer, amely a hazai fogyasztók asztalára is rendszeresen kerül – hívta fel a figyelmet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán július 30.-án megrendezett Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás és a Fajta- és Növényvédelmi Technológiai Bemutatón, Gyulatanyán.
A dinnye fogyasztását ösztönző kampány indult
2024. augusztus 01. 13:43
Interaktív élmények és agrárkultúra a debreceni Campus Fesztiválon
2024. július 25. 14:58
Az Agrárminisztérium standja egy fesztiválon különleges és fontos szerepet tölt be, hiszen számos olyan célja és funkciója van, amelyek hozzájárulnak a látogatók tájékoztatásához, az agrárszektor népszerűsítéséhez, és a megbízható minőségű, magyar élelmiszerek, így az élelmiszeripar értékeinek bemutatásához - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga a fesztivál területén felállított stand megnyitóján.