Élelmiszeripar
Harmadik alkalommal indul el a sajtbíra képzés
2024. május 09. 14:50
Az idén harmadik alkalommal indítja el a sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával. Az elmúlt években egyre több regionális és országos sajtversenyre került sor hazánkban. A rendezvények kimagasló szakmai színvonalának megőrzése érdekében elengedhetetlen a sajtbírák képzése.
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését a NAK
2024. május 09. 14:25
Bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a „Mentes“ termékek munkacsoportja, amelynek célja az előállítók szakmai támogatása és érdekeik képviselete a termékkörök szabályozási környezetének alakításában és fenntartásában, valamint a glutén-, laktóz-, tej- és cukormentes termékek minőségének biztosításában.
Hazánk továbbra is szoros együttműködésre törekszik a FAO-val
2024. május 09. 14:14
Mesterségesen megdrágítaná a húsok és tejtermékek árát a Világbank
2024. május 08. 13:05
Mi a titok? Bulgária zöldség- és gyümölcstermesztése növekszik
2024. május 07. 15:50
8 ok, hogy miért igyál rendszeresen kecsketejet
2024. május 07. 15:33
Mi rejlik az E-számok mögött? Ismerd meg a lehetséges veszélyeket!
2024. május 07. 15:30
A magyar élelmiszeripar az egészséges GMO-mentes növényekre épül
2024. május 06. 17:22
A mezőgazdasági termelés, az élelmiszeripar és a táplálkozástudomány kéz a kézben járnak, minden szegmens fejlesztései, kihívásai, elvárásai hatással vannak egymásra – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Semmelweis Egyetemen megrendezett III. Táplálkozástudományi Szimpóziumon, Budapesten, szombaton, melynek központi témája a szárazhüvelyesek voltak.
Közösség által támogatott mezőgazdasági modell. Mi is ez, miért jó egyáltalán?
2024. április 29. 15:56
Bár még nem túl ismert, itthon is megjelent és terjed az úgynevezett közösség által támogatott mezőgazdasági modell, amelynek lényege, hogy közvetlenül összeköti a fogyasztókat a mezőgazdasági termelőkkel. Ezzel a gazdálkodó előre biztosítja magának a piacot, a fogyasztó pedig gyorsan, biztosan és általában kedvezőbb áron jut helyi termékhez, és biztosított a fenntarthatóság is.
Műanyag helyett ehető, növényi alapú csomagolás kerülhet a zöldségekre
2024. április 29. 15:38