Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Elkötelezés helyett felhatalmazás

2019. augusztus 12. 09:12
 
Úgy tűnik idén is a megtartás lesz a HR és a cégvezetés legfontosabb közös feladata. A munkaerőhiány nem látszik enyhülni, sőt épp az ellenkezője várható hosszabb távon, így nem árt, ha a munkáltatók a már meglévő munkaerőre koncentrálnak. Viszont a Fast company cikke szerint 2019-ben már nem is a munkavállalók elkötelezése lesz erre a leghatékonyabb eszköz, hanem a felhatalmazás.

Hír: Menedzserek mentális kórsága, avagy beosztottként főnökösködni

2019. augusztus 27. 09:26
 
Talán vannak néhányan, akik tolerálhatóan képesek a kettő között egyensúlyozni. Ám ez a tehetség a legtöbbeknek nem adatik meg. Nekik igen hamar el kell dönteniük, hogy melyik térfélre állnak. 

Hír: Tizennégyezerrel kevesebb dolgozót érdekel a mezőgazdaság

2019. augusztus 28. 07:37
 
Egyre kevesebben vállalnak munkát a német mezőgazdaságban, pedig közben országszerte, a többi ágazatban egyre többen – írja a Top Agrar az Agra Europe (AgE) hírügynökség anyagára hivatkozva.

Hír: Munkába járási költségtérítés egyéni vállalkozó alkalmazottjának

2019. szeptember 02. 14:29
 
Olvasói kérdés

Hír: Nem akarom elküldeni, de mostanában nagyon nehéz a kollégával. Mit tegyek?

2019. szeptember 10. 08:44
 
Minden vezető ismeri azt a helyzetet, amikor valamelyik kollégája valahogy megváltozik, látszik, hogy nem érzi jól magát. Amikor megkérdezi tőle, hogy mi a gond, akkor vagy azt válaszolja, hogy „semmi”, vagy egy végtelen panaszáradat indul meg. A vezető ilyenkor megpróbál „lelkizni” vele, de valahogy, olyan suta az egész. Ezért a vezető is elkezd szorongani, vagy ingerültté válik. Pedig a kolléga jól végzi a munkáját, meg kellene tartani, de nagyon nehéz vele és ez kihathat a többiekre is. Mit lehet ilyenkor tenni?

Hír: Több ezer munkavállalót küld el a British American Tobacco

2019. szeptember 17. 11:53
 
Tevékenységének áramvonalasítása keretében 2300 munkavállalóját építi le a British American Tobacco (BAT) brit multinacionális dohányipari vállalat szerte a világban.

Hír: Nem éri meg lojálisnak lenni?

2019. augusztus 22. 10:41
 
Aki a jelenlegi feszes munkaerő-piaci helyzetet ügyesen használja ki, jól tárgyal, az többszöri munkahelyváltással akár jelentősen magasabb fizetést alkudhat ki magának, mintha kitartott volna lojálisan a cége mellett. A munkaerőhiány lehetővé teszi, hogy a munkavállalók könnyebben váltsanak, hiszen legtöbbükre van kereslet, sőt egyes munkakörökben, pozíciókban a cégek egymásra licitálva versengenek értük, csábítják el őket egymástól. A jelenlegi helyzetben valójában maguk a cégek gerjesztik a fluktuációt? Hogyan lehet mégis megbecsülni a lojális munkavállalót? HR szakembert és fluktuáció szakértőt kérdeztünk.

Hír: Kúria: módosítani kellene a munka törvénykönyvét

2019. szeptember 25. 07:51
 
Felvetette a munka törvénykönyve (Mt.) módosításának szükségességét a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja a munkavállalókat érintő versenytilalmi és tanulmányi szerződések vizsgálata után – hangzott el a munkacsoport összefoglaló jelentéséről tartott háttérbeszélgetésen.

Hír: Vezetői dilemma: mivel motiváljuk a munkavállalókat?

2019. szeptember 27. 09:39
 
A munkáltatók nagy része gondolkodás nélkül ezt felelné: pénzzel! HR-szakemberként feladatunk: fejleszteni a vezetők gondolkodását, szélesíteni a vezetői eszköztárukat. A pénz csak rövidtávú ösztönző.

Hír: A munkavállaló csapnivaló teljesítménye, és ami mögötte van

2019. október 09. 08:30
 
Mi kerüljön a megszüntető nyilatkozat indoklásába?