Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Legrombolóbb vezetői megnyilvánulások

2021. március 18. 12:54
 
A munkavállalók több mint fele akár a fizetése egy részéről is lemondana egy jobb főnökért cserébe. Sokan egy robotnak is szívesebben beszélnének a problémájukról, mint a főnöküknek. De mivel rontják el a dolgot ezek a menedzserek? Mi az, amit soha nem szabadna kimondaniuk? Ezeket a romboló mondatokat szedte össze Papp Tamás István HR szakember.

Hír: "Megszűnjön ez a katasztrófafilmhez hasonló rémálom" - 5 téma, ami motiválja a munkavállalókat a covid egy éve után

2021. április 15. 19:51
 
"Hogy jobban megbecsüljön, tiszteljen a munkáltatóm. Nagyobb erkölcsi megbecsülés, legalább néha egy kis dicséret, biztatás" - többek között erre lenne szüksége a munkavállalóknak. Sokan szeretnének új, jobb munkahelyet, főnököt, ami/aki jobban megfelel a fenti elvárásoknak. Mindez a HR Portal legutóbbi felmérésének szabadszavas válaszaiból derült ki.

Hír: Nem lehet csak úgy belenézni az alkalmazott levelezésébe

2021. május 05. 08:03
 
Mindegy, hogy a magánhasználat engedélyezve van-e vagy sem

Hír: Fennállhat-e a munkavállalónak párhuzamosan több munkaviszonya?

2021. május 14. 08:47
 
 Többen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a már meglévő munkája mellett akár megélhetésének biztosítása, akár kereset kiegészítés végett újabb munkát szeretne vagy kénytelen vállani. Régebben ezt nevezték másodállásnak, de jelenleg milyen körülményekre kell ilyen esetben a munkáltatóknak és a munkavállalónak figyelemmel lennie? Tömösvári Andrea ügyvéd segít megválaszolni a kérdéseket.

Hír: Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

2021. május 18. 10:12
 
Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azok számára, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy akik oltással váltak védetté.

Hír: Ezekben az esetekben kérhet védettségi igazolványt a munkáltató

2021. május 18. 10:29
 
Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe. Emellett már a diákokok is készülnek a nyári pénzkeresésre, az iskolaszövetkezetek és kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak.

Hír: NAIH: ezekkel a korlátokkal ellenőrizhető a munkavállaló számítógépe

2021. július 08. 09:18
 
A munkaviszonyhoz a munkavégzés ellenőrzése is hozzátartozik. Különösképpen kíváncsiak lehetnek a munkáltatók arra, hogy az otthoni munkavégzés keretében munkát végző munkavállaló mit csinál a munkaidejében. Ennek következtében kerülhet sor a munkavégzéshez használt számítógép ellenőrzésére is. 

Hír: A dolgozó érték - a vezető felelőssége, hogy ne csak szlogen legyen

2021. augusztus 03. 08:38
 
Egy szervezet legfontosabb értéke az ember – különösen a járványhelyzet fennállása óta egyre többet hallani ezt az állítást, amely meglepő módon sokszor mintha az újdonság erejével hatna. Holott, ha jobban belegondolunk, minden szám, teljesítmény, eredmény, sőt az ügyfelek és végső soron a profit is az emberek munkájából származik. A vezetőnek nem csak tudatában kell lennie ennek, hanem eszerint is cselekedni. De mi minden tereli el a figyelmet erről a célról? Polgár Zita, vezetői és önismereti mentor írása.

Hír: Így is lehet a a munkaerőgondokon segíteni

2021. augusztus 06. 09:28
 
Lakás, szállás,