Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Ügyintézés munkaidő alatt

2020. január 20. 09:05
 
Kell-e nyilvántartást vezetni, ha a munkáltató alkalmanként elengedi dolgozóit, hogy munkaidőben intézzék hivatali ügyeiket? Üzemi balesetnek minősül-e, ha ilyenkor baleset történik? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Álláspiac 2020 - így látják a közvetítők és a kölcsönzők

2020. január 22. 09:38
 
Kölcsönzésben a külföldi munkavállalók toborzása, közvetítésben az új csatornák megtalálása és a szolgáltatók tömegből való kitűnése lesz az idei év kihívása a HR Portál által megkérdezett személyzeti szolgáltatók szerint. Közvetítő és kölcsönző cégek vázolták fel iparáguk legfontosabb trendjeit, az álláskeresők igényeiben történt változásokat és néhány nyerő eszközt is bemutattak.

Hír: Több, egyenrangú letiltás levonásának sorrendje

2020. február 03. 07:57
 
Van egy dolgozónk, akinek egy napon (egyazon borítékban) öt egyenrangú (egyéb) letiltása érkezett cégünkhöz. A letiltások különböző értékűek (60 000–400 000 Ft) és különböző késedelmi kamattal terheltek (jegybanki–35 százalék). Ebben az esetben milyen százalékkal kezdem meg a letiltások levonását? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: Betegen ne!

2020. február 06. 07:43
 
Az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi vészhelyzetet hirdetett a koronavírus okozta járvány miatt. Hogyan végezzük a munkánkat járvány esetén?

Hír: ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2020. február 10. 09:04
 
- a kémiai kóroki tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelméről szóló 5/2020. (II. 6.) ITM rendeletről.

Hír: Hogyan hozzunk el embert a konkurenciától?

2020. február 12. 08:31
 
Nem kell sokat magyarázni, hogy miért éri meg a versenytárstól munkavállalót elcsábítani. Piacismeret, kapcsolatrendszer, speciális szaktudás, hogy csak néhány tényezőt említsünk. Nem ördögtől való a konkurensnél dolgozók megkeresése. Kérdés, mikor és hogyan érdemes csinálni.

Hír: Köteles hazaküldeni a munkáltató a fertőző beteg dolgozót

2020. február 24. 08:03
 
A téli influenzás időszakban általános jelenség, hogy a munkavállalók egy része betegen, sőt, lázasan is dolgozik, mert félti az állását vagy a munkateher, helyettesítési nehézségek miatt nem teheti meg, hogy otthonában gyógyuljon. Mindeközben nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltató érdeke is azt kívánná meg, hogy a lehető legrövidebb időn belül egészséges, kipihent, a munkájára koncentráló munkavállaló álljon rendelkezésre.

Hír: Nem csak pénzzel lehet motiválni a munkavállalót

2020. március 02. 10:20
 
A nem anyagi ösztönzők esetében a legfontosabb az odafigyelés, miből profitál egy vállalatnál a vezető, és mitől lesz jobb a közérzete a dolgozónak

Hír: Depresszió a munkahelyen – hogyan kezelhető?

2020. március 03. 08:22
 
Titkároktól a vezérigazgatóig számos munkavállaló néz szembe manapság a depresszió problémájával. Fontos észrevenni a jeleket és segítséget kérni, mert ezzel nemcsak a hangulat javul, hanem munkahelyi teljesítményünket is visszakapjuk.

Hír: Fontos előre megegyezni a munkáltatóval

2020. március 04. 08:18
 
 A koronavírus bizonyos esetekben hosszan elhúzódó és költséges vitákat is kiválthat