Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Karantén esetén nem jár fizetés

2020. március 10. 08:53
 
A cégek a járványveszélyre tekintettel mentesíthetik az alkalmazottakat a munkavégzés alól

Hír: Senkit nem küldhetnek erővel fizetés nélküli szabadságra vírusveszély miatt

2020. március 19. 20:22
 
Az Origo kérésére Dr. Horváth István az ELTE Munkajog Tanszék vezetője és dr. Szladovnyik Krisztina ügyvéd a már-már járványszerűen terjedő jogi tévhitek megfékezésének érdekében írásban összegezte a munkaadók és munkavállalók kötelezettségeit és lehetőséget a járvány idején. 

Hír: Szakszervezet nélkül ne írj alá semmit!

2020. március 30. 09:09
 
Felhívjuk minden szakszervezeti tag, dolgozó figyelmét arra, hogy most senki ne írjon alá semmit anélkül, hogy ne konzultálna egy hozzáértővel! Mindenkit arra biztatunk, hogy egy munkaügyi megállapodás aláírása előtt keresse meg az érdekvédő jogászokat és szakszervezeteket! Most nagyon nagy szükség van az érdekvédelemre, mindenki éljen vele!

Hír: Koronavírus kisokos munkáltatóknak, munkavállalóknak

2020. március 30. 12:45
 
A koronavírus járvány következtében feje tetejére állhat mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók élete. Nézzük meg, hogy milyen potenciális veszélyforrások leselkednek a felekre és azokra milyen jogi megoldások találhatóak.

Hír: Pandémiás vészforgatókönyv munkavállalók számára

2020. március 30. 12:48
 
A koronavírus fertőzés következtében előálló gazdasági problémák számos munkáltatót arra ösztönöznek, hogy költségeiket csökkentsék, így munkaviszonyt szűntetnek meg, átszerveznek, illetve a munkaszerződéses feltételek újratárgyalását is igényelik. Érdemes ezzel összefüggésben áttekinteni, hogy kinek mire van joga.
 

Hír: Koronavírus: mutatjuk mit tehetnek a munkáltatók, és mit kell tenniük

2020. március 13. 08:48
 
A koronavírusjárvány miatt a magyar munkajog is kihívások elé került: nincsenek speciális előírások egy járvány idejére, elsődlegesen a felek alapvető munkajogi teendőivel, az állásidőre, a munkavégzés alóli mentesítésre vonatkozó törvényi szabályozással és a munkavédelmi előírásokkal lehet keretet adni a jogoknak és kötelezettségeknek. Mindeközben ügyelni kell az adatvédelmi szabályok betartására. Joghézag mellett és gyakorlat hiányában a munkáltatóknak körültekintően kell eljárniuk adott intézkedés bevezetését megelőzően, illetve a munkavállalók egészségének megóvása érdekében.

Hír: Megszólalt a kormány a szép csendben eldöntött óriási munkaügyi módosításról

2020. április 14. 07:57
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a 24 hónapos munkaidőkeret egyoldalú elrendelésének lehetőségével a kormány a munkaszervezést igyekezett rugalmasabbá tenni.

Hír: Munkavállalók rendkívüli helyzetben - így próbálnak túlélni

2020. április 22. 07:54
 
Közel 1300 munkavállaló töltötte ki online kérdőívünket egyebek mellett arról, mi történt vele a munkahelyén az országos veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése óta, hány hónapig tudna megélni megtakarításából és milyen eszközökkel keresne állást. Kiderült, hogy a válaszadók 8 százalékának mondtak fel.

Hír: Szomorú tények: nem mindenki alkalmas mezőgazdasági munkára

2020. április 22. 07:57
 
Ahogy elkezdődnek a tavaszi munkák a mezőgazdaságban, úgy kerül elő évről évre, hogy kevés a munkáskéz. Országosan nyolcvanezer idénymunkás hiányzik - írja a teol.hu.

Hír: Máris itt van a frissített Kurzarbeit-szabályozás lényeges újításokkal!

2020. április 22. 08:13
 
Egy nappal a kormány bejelentése után, a Magyar Közlönyben meg is jelent az állami bértámogatási program megújításáról szóló kormányrendelet.