Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: A kiégés nem csak az egyén, hanem a cég problémája is

2021. augusztus 23. 08:53
 
A kiégést nem lehet csak az egyén szintjén kezelni, anélkül, hogy a környezetét, a szervezetet, ahol a probléma kialakult ne vennénk nagyító alá. Ez a kérdés pedig egyre égetőbbnek tűnik, hiszen globálisan a munkavállalók 40%-a felmondáson gondolkodik egy felmérés szerint. Saját olvasói szavazásunk elsöprő többsége is arról számol be, hogy túl van terhelve a munkahelyén, ezért már a váltáson gondolkodik. Nyilván az sem véletlen, hogy ilyen népszerű téma lett a karrierváltás az elmúlt években.

Hír: Erőforrás után fókuszban az EMBER - mi van a változó HR-es titulusok mögött?

2021. szeptember 23. 13:46
 
Már nem HR igazgató, hanem Chief People Officer, nem toborzási vezető, hanem Talent aquisition Lead, aki a tehetségeket keresi. Egyre nagyobb teret nyer emellett a Talent experience, vagyis a jelöltélményre specializálódott szakember is. De milyen megfontolások és tényleges HR szemléleti változások állnak a titulus átalakulása mögött? Lemarad a munkaerőért folytatott versenyben, aki még mindig erőforrásként és nem EMBERKÉNT tekint a munkavállalóra?

Hír: Visszatérne gyedről, de nem veszik vissza – ezek a dolgozó lehetőségei

2021. szeptember 27. 09:23
 
Gyedről térne vissza munkába a dolgozó, de nem akarják visszavenni. Mit tehet? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Ami rossz hír a briteknek, jó hír a magyar kamionsofőröknek

2021. szeptember 27. 09:26
 
A toborzás októberben kezdődhet

Hír: Eszköz vagy érték a munkavállaló? - a vezető szerepe a fluktuációban

2021. október 15. 09:33
 
Egyre több szervezet ébred rá arra, hogy a sikerük nagy mértékben azon (is) múlik, hogy a náluk dolgozó emberek elkötelezettek-e munkahelyük iránt vagy sem. Ez a felismerés pedig felveti azt a kérdést, hogy egy vezető milyen mértékben felelős azért, hogy az adott szervezetben a munkavállalók menni vagy maradni akarnak.

Hír: Nemcsak a munkavállalót, a főnököt is meg kell érteni: így változtatja meg a covid a munka világát

2021. október 18. 08:47
 
Először nem válaszokra van szükségünk, hanem kérdésekre

Hír: 6 HR eszköz, ami nélkül nem lehetsz versenyképes munkaadóként

2021. október 22. 08:23
 
Elképesztően turbulens a hazai álláspiac. Az alapanyaghiány miatt sok helyen áll a termelés, máshol vadásszák a cégek a dolgos kezeket. Hogyan és milyen eszközökkel lehet fenntartani a versenyképességet? Milyen csapdákat kerüljünk ki? Hol vannak tartalékok a munkaerőpiacon? Erről kérdeztük Küzmös Lászlót,  a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Get Work Csoport tulajdonosát. 

Hír: A céges eszközök ellenőrzése a munkavállaló jelenlétében, ellenőrzötten történhet

2021. október 27. 09:07
 
Az informatika, illetve a rugalmas munkavégzés előretörésével a munkahelyi ellenőrzés is egyre nagyobb teret kap. A munkavállalók ugyanis a munkahelyi eszközöket (számítógép, telefon, email fiók) jellemzően magáncélra, illetve otthon is használhatják vagy használják, a munkáltató pedig a munkavégzéshez kapcsolódó eszközhasználatot ellenőrizni szeretné. Ennek az ellenőrzésnek a jogi szabályrendszere szűkös, a részletszabályokat a hatósági döntésekből tudhatjuk meg. Nézzük mire kell fokozottan ügyelni:

Hír: Így védi a jog az idős munkavállalókat

2021. október 27. 10:12
 
A munkaerőfelvétel a pályázók személyes adatainak kezelésével jár együtt, így annak során a személyes adatok kezelését szabályozó 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) sok esetben nem túl egyszerű szabályai alkalmazandóak. Nézzük meg hogyan is néz ez ki a gyakorlatban:

Hír: Kötelező oltás: ezek a hátrányok érhetik az ellenkező munkavállalókat

2021. november 03. 10:08
 
Az új jogosítvány szerint a munkáltató előírhatja a védőoltás felvételét