Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Covid-oltás: kérdések a kötelező fizetés nélküli szabadságról

2021. november 03. 10:21
 
Vonjunk be az oltás kötelezővé tételének mérlegelésekor munkaegészségügyi szakembert és konzultáljunk a munkavállalók képviselőivel - javasolják az általunk megkérdezett munkajogászok annak kapcsán, hogy a kormány lehetővé tette a versenyszféra munkaadóinak a munkvégzés Covid-oltáshoz kötését. A legtöbb munkakörben megfelelően megindokolható egy ilyen intézkedés, ám ha nincs hatásvizsgálat, biztosan jogellenes a döntés. Munkakörre bontva kell kockázatértékelést végezni.

Hír: Kötelező oltás: ezek a hátrányok érhetik az ellenkező munkavállalókat

2021. november 04. 14:05
 
A kormány november 1-jétől hatályba lépett rendelete a versenyszféra munkáltatóit feljogosítja arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a koronavírus elleni védőoltás felvételét a munkavállalók számára. De mi történik azokkal a dolgozókkal, akik nem veszik fel az oltást?

Hír: Miért legyünk aranyhalak? - 6 tipp a vezetésről Ted Lassótól

2021. november 12. 08:01
 
Néha a leglehetetlenebb ötletből lesz komoly siker és néha egy első pillantásra ügyefogyottnak tűnő embertől tanulhatunk rengeteget, például az emberekkel való bánásmódról és a cégvezetésről.

Hír: Érheti-e a nyugdíjas munkavállalót üzemi baleset ?

2021. november 23. 08:58
 
Gyakran felmerül kérdésként, hogy nyugdíjas munkavállaló munkabalesete esetében kell-e üzemi balesetet elismerő határozatot hozni. A kérdés megválaszolása a jogszabályi rendelkezések áttekintésével sem egyszerű. A jogértelmezésben segítséget nyújthat a Magyar Államkincstár Családtámogatási és Egészségbiztosítási Főosztályának állásfoglalása.

Hír: Kérdések és válaszok az oltási kötelezettséggel összefüggésben

2021. november 23. 08:59
 
Számos kérdés felmerül a munkahelyi oltási kötelezettséggel összefüggésben, melyek elvarrása szükséges. Az alábbiakban a legfontosabb kérdéseket és a válaszokat mutatjuk be:

Hír: Nem tudni ki felel, ha mellékhatása lesz a munkáltató által elrendelt kötelező védőoltásnak

2021. november 23. 09:00
 
A Taylor Wessing ügyvédi iroda munkajogi szakértőinek elemzése

Hír: A versenyszférában a munkáltató belátására bízott a kötelező védőoltás elrendelése

2021. november 23. 09:08
 
Több alkalommal utaltunk arra cikkeinkben, hogy rövid időn belül várható annak jogszabályi lehetősége, hogy a munkáltatók a védőoltás felvételét a munkavállalóktól megköveteljék. Tegnap este a Magyar Közlönyben megjelentek a vonatkozó kormányrendeletek, melyek mind a versenyszférában, mind pedig a közszférában oltási kötelezettséget vezetnek be. A rendelkezéseket a versenyszféra tekintetében az alábbiakban mutatjuk be:

Hír: Ezt a legtöbb magyar elrontja felmondáskor: végleg elássák magukat a munkaerőpiacon

2021. november 24. 07:21
 
Az első alkalmak mindig nehezek, nincs ez máshogy felmondással sem. Gyakran még tapasztalt munkavállalóknak is kihívás a felmondás benyújtása, hiszen sokan nem tudják, hogy hogyan legyenek rövidek és lényegretörőek anélkül, hogy valakit megsértenének.

Hír: Meddig mehet el a munkáltató az oltásra való kötelezésben?

2022. január 11. 12:32
 
Táppénzen levő, veszélyeztetett terhes munkavállaló kötelezhető-e koronavírus elleni védőoltás beadatására annak ellenére, hogy be sem jár dolgozni, és várhatóan évekig nem is fog? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Hír: Figyelmeztető demonstrációra készül a Magyar Szakszervezeti Szövetség

2022. január 14. 08:06
 
A pedagógus társadalom melletti szolidaritás és a MASZSZ-tagszervezetek bértárgyalásainak támogatása érdekében