Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Hogyan mondhat fel a munkaadó és mi nem jogszerű?

2020. május 06. 08:18
 
A koronavírus-járvány okozta gazdasági lejtmenetben nem minden munkáltató tudja megtartani a teljes létszámot. A munkáltató szorult helyzete azonban nem mentesít a felmondásra irányadó munkajogi szabályok alól. Dr. Antalóczy Adrienn munkajogászt, az Antalóczy Ügyvédi Iroda vezetőjét kérdeztük, hogy ha felmondanak nekünk, mire figyeljünk oda? Két részes sorozatunk első része.

Hír: Egyéni figyelem, A és B műszak, érzékenyítés - munkáltatói jó gyakorlatok járvány idején

2020. május 29. 06:44
 
A krízishelyzeteknek a sérülékeny munkavállalói csoportok mindig kitettebbek. Foglalkoztatás szempontjából egyébként is hátrányosabb helyzetben vannak, a járvány okozta vészhelyzetben pedig egészségi állapotukra még inkább oda kell figyelni. Bemutatunk néhány jó gyakorlatot, amelyek a vészhelyzet idején a megváltozott munkaképességű munkavállalókra irányultak.

Hír: Mikor kapja meg a dolgozó az éjszakai pótlékot?

2020. június 04. 07:56
 
Amennyiben a hónap utolsó napján a dolgozó éjszakai műszakban dolgozik, melyik hónapban kapja meg az arra a hónapja jutó bérét, illetve az éjszakai pótlékját?

Hír: Sokan sajátjukként tekintenek a céges informatikai eszközökre

2020. június 15. 07:51
 
Rengeteg magyar dolgozó nézhet majd nagyot: fontos adataik kerülhetnek a kukába

Hír: Így zajlik egy munkaügyi per - munkavállalói szemmel

2020. június 29. 08:53
 
A munkaügyi perekre különösen igaz az, hogy a perindítás oka gyakran érzelmi alapú, bármelyik fél is indítja a pert, akár történt tényleges jogsérelem, akár nem. De vajon érdemes egyáltalán pereskedni? Milyen költségei vannak egy pernek? Meddig tart? Milyen esélyeink vannak? Mit nyerhetünk vele? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe kétrészes cikksorozatunkban.

Hír: Túlélőpróba a Balatonnál

2020. június 29. 10:21
 
Az első kánikulai hétvégével a vendégek is megéreztek a Balatonra, ahol hosszú évek óta először nincs munkaerőhiány, de a szolgáltatók nagy része így is csak a túlélésre játszik.

Hír: Figyelj oda a legjobb embereidre! A túlélést is jelenthetik

2020. július 13. 07:38
 
Akad vezető, aki a koronavírus okozta új helyzetben máris váltott. Fenyegető hangnemmel, rosszabb feltételekkel akarja rövid pórázon tartani az újra kiszolgáltatottnak hitt alkalmazottakat. Lehet, hogy ideig hatásos, hosszabb távon biztosan öngól. Kristóf Györgyi írása a jó munkatársak megtartásáról.

Hír: Hogy és hol dolgoznak a magyarok? Elkészült a kutatás

2020. július 16. 07:46
 
A GKI Zrt. egy 1000 fős, reprezentatív lakossági kutatást folytatott annak érdekében, hogy megtudjuk, az alkalmazottak hogyan dolgoznak a koronavírus járványt követő időszakban.

Hír: Fontos változások lesznek az otthoni munkában

2020. szeptember 02. 08:20
 
Csak közös megállapodással lehet valakit otthoni munkára küldeni a járvány idején, és a munkáltatónak a rezsibe is be kell szállnia.
 
 

Hír: A munkavállaló azonnali hatályú felmondása - Távozás egyik napról a másikra

2020. szeptember 15. 09:38
 
Gábor hosszú évek óta ugyanannál a cégnél dolgozott, azonban tizenkét év elteltével mintha kihúzták volna a lába alól a talajt - a márciusi fizetése nem érkezett meg. Aztán az áprilisi sem. Ez után döntött az azonnali hatályú felmodás mellett. Valós jogesetet dolgozunk fel a D.A.S. Jogszervíz segítségével.