Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Magyar Nap a szlovén Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

2016. augusztus 24. 07:39
 
A Kárpát-medence országai között a gazdasági, földrajzi adottságokat kihasználó, többrétegű kapcsolatrendszerben rejlő előnyök kamatoztatása nemzetpolitikai érdek - hangsúlyozta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár Magyar Napján, Szlovéniában, Gornja Radgonában.
 

Hír: Itt a nagyívű program: újabb 750 ezer "munkahely" jöhet létre

2016. augusztus 25. 08:10
 
Hamarosan megkezdődik a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A program szerint 2050-re 750 ezerre nőhet az élelmiszergazdaságból élők száma.

Hír: Ötvenezer új munkahely 5 év alatt a magyar mezőgazdaságban

2016. szeptember 02. 08:44
 
A 2010-es kormányváltás óta jelentősen nőtt a mezőgazdaság kibocsátása és hozzáadott értéke, élénkült a foglalkoztatás, és nagymértékben bővült az agrárexport – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium konferenciáján.

Hír: Meghívó országos felmérésre – értékes ajándékokkal

2016. szeptember 07. 08:40
 
A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen, azaz árutermelés céljából folytató gazdálkodók és cégvezetők szakmai információszerzési szokásaival, valamint jövőképével kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

Hír: Olcsón dolgoznak, ezért kapósak az illegális vendégmunkások

2016. szeptember 26. 08:40
 
Több mint 3100 négyzetkilométernyi mezőgazdasági terület maradt műveletlenül tavaly óta Japánban. A parlagon hagyott földek nagysága három évtizede évről évre nő, ahogy kiöregszenek a gazdák. Egyre többen alkalmaznak olcsó, illegális munkaerőt.

Hír: Becsődölt a híres mezőgazdasági gépgyártó

2016. szeptember 27. 08:26
 
Csődbe jutott a Vogel & Noot mezőgazdasági gépgyártó osztrák anyavállalat, amelynek Mosonmagyaróváron és Törökszentmiklóson is vannak gyártóüzemei. Az új német és belga tulajdonosok viszont máris siettek megerősíteni, hogy a termelés és alkatrészellátás a jövőben is zökkenőmentesen folyik majd.

Hír: Égető probléma a gazdautánpótlás hiánya

2016. szeptember 27. 08:27
 
A jövő fenntartható mezőgazdaságának megteremtéséhez elengedhetetlen a szakember és gazdálkodói utánpótlás biztosítása, a fiatalok életképes gazdálkodóvá válásának segítése.

Hír: Kövérség fenyegeti az emberi fajt: megdöbbentően hízik a világ

2016. szeptember 28. 08:00
 
A világnépesség felének egészségére jelent fenyegetést a nem megfelelő étrend - figyelmeztet egy táplálkozási és mezőgazdasági szakértőket tömörítő független bizottság, amely szerint 2030-ra a bolygó lakosságának harmada válhat túlsúlyossá vagy elhízottá.

Hír: Mezőgazdasági nyersanyagot tudunk exportálni, feldolgozott élelmiszert alig-alig

2016. szeptember 28. 08:19
 
Most újra olyan színvonalas alapanyag-termelésünk van, amelyre felépülhetne a nemzetközi piacon is versenyképes tej-, hús- és baromfiipar. Ennek érdekében erre a területre kellene fordítani az uniós támogatásokat.

Hír: Ezért kell várnunk az agrárpályázatok jóváhagyására

2016. szeptember 29. 07:54
 
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Hivatal csak a jogosultságot vizsgálja, ha nem tár fel hibát, az még nem jelenti a kérelem jóváhagyását.