Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: A Kárpát-medencei agrár kis-és középvállalkozások kiemelt figyelmet érdemelnek

2016. július 22. 08:38
 
Hazánk természeti adottságainak köszönhetően évszázadok óta jelentős és világszerte elismert mezőgazdasági termelést folytat, amelynek meghatározó hányadát a hazai élelmiszeripar dolgozza fel. A mérsékelt klíma, a kiváló termőföld, és a mezőgazdaság számára rendelkezésre álló vízvagyon biztosítja, hogy megfelelő technológiával és tudással ne csak a hazai lakosságot lássa el kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerrel, hanem jelentős mennyiségű élelmiszert exportálhasson más országok fogyasztói számára - hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen.

Hír: A gázolaj ára nekünk kedvez – és közelednek a mezőgazdasági kiállítások

2016. augusztus 01. 07:58
 
Sűrű program vár a gazdálkodókra. Sürgősen be kell fejezni a rossz idő miatt elhúzódott aratást, – és hamarosan beköszönt a kiállítások szezonja is.

Hír: A letartóztatottak mezőgazdasági foglalkoztatása - A Jogtudományi Közlöny 1901. évi 30. számából

2016. augusztus 02. 08:22
 
A Jogtudományi Közlöny 1901. évi 30. számában a letartóztatottaknak mezőgazdasági foglalkoztatásáról olvashatunk

Hír: Okostelefonok a mezőgazdaságban

2016. augusztus 05. 08:42
 
Az egyik legnagyobb világcég, a Dow, hazánkban elsősorban a vetőmagjaival és növényvédő szereivel robbant be. A közelmúltban a gazdálkodás támogatására egy applikációt dobott a piacra, amely ingyenesen elérhető és ingyenesen letölthető.

Hír: Egyre népszerűbb a mezőgazdaság Magyarországon

2016. augusztus 05. 08:46
 
A mezőgazdaságban is tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma az idén; az első három hónapban az ágazat már több mint 211 ezer embert foglalkoztatott - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hír: Szaktudomány és GMO-mentesség

2016. augusztus 09. 09:19
 
Néhány érv a hagyományos mezőgazdasági növény- és állatkultúra védelmében

Hír: Mindig van hova fejlődni

2016. augusztus 12. 08:53
 
A folyamatos újítások, a javító, modernizáló szándék az, ami mozgásban, fejlődésben tartja a világot. Ez a tény minden szakterületre, tudományágra igaz. Nincs ez másként a mezőgazdaságban, kertészetben sem.

Hír: Magasabbak a mezőgazdasági termelői árak

2016. augusztus 16. 08:12
 
Júniusban 1,5 százalékos volt az emelkedés A növényi termékek árának 3,5 százalékos emelkedése, az élő állatok és állati termékek árának 1,8 százalékos csökkenése eredőjeként júniusban 1,5 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 
 

Hír: Kedvező fordulatot várnak a gazdálkodók

2016. augusztus 17. 08:03
 
A Budapest Bank által indított Agrár Gazdasági Index felmérés szerint az agrárszektorban kivárás és enyhe optimizmus tapasztalható. Az agráriumban tevékenykedő kis- és középvállalkozások helyzetét és várakozásait bemutató index jelenleg 2 ponton áll, ami az őszi felmérés eredményéhez képest 7 pontos emelkedés. 

Hír: Harmincéves jubileumot ünnepel az ország egyik legrégebbi agrárkiállítása

2016. augusztus 18. 07:53
 
Az elmúlt évi kihagyás után az idén rendhagyó időpontban, augusztus 31-szeptember 3. között várja az érdeklődőket Magyarország egyik legrégebbi agrárkiállítása. A kiállítók száma és a lefoglalt négyzetméterek is bizonyítják, hogy Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből.