Kapcsolódó tartalmak: munkavállaló

Hír: Kinek jár, és kinek nem jár a végkielégítés?

2022. március 07. 10:45
 
„Érdemei elismeréseként…”

Hír: Ekkor mehetnek vissza dolgozni az oltatlanok

2022. március 07. 10:48
 
Kivezeti a kormány a legtöbb járványügyi intézkedést

Hír: Ne égessük fel a hidakat az elutasított pályázókkal - jelöltélmény (3.)

2022. május 05. 07:56
 
Sorozatunk harmadik részében azt vizsgáljuk, hogyan kerülhetjük el, hogy kicsússzon látókörünkből a vágyott munkavállaló illetve hogyan utasítsunk el úgy pályázókat, hogy látókörben maradjanak. Tönkretehetjük cégünk hírnevét, ha rossz módszerekkel keresve sok jelöltet hozunk be és sokat utasítunk el. Varga Krisztina személyzeti tanácsadó írása.

Hír: Utazás a munkavégzés helyére: mutatjuk, mikor számít munkaidőnek

2022. június 20. 08:38
 
Amikor a munkavállaló nem rendelkezik állandó munkavégzési hellyel, az utazás időtartama is munkaidőnek számít vagy sem? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Hír: Félmillióért sem könnyű raktári dolgozót találni: interjú Vig Attilával, a Kifli HR vezetőjével

2022. március 09. 10:22
 
A magyar dolgozók 450 ezer forintért sem mindig kapkodnak a raktári munkalehetőség után - mondja Vig Attila. Így a háború kitörése előtt Ukrajnából is hoztak dolgozókat. Méghozzá saját állományba, nem kölcsönzöttként. A cég létszáma évente duplázódik, kevés a kőbe vésett folyamat, nagy az önállóság, de a felelősség is. A raktárakban a fluktuáció 20%, a döntések 99 százalékát adat alapján hozzák, a jó ötleteket egy hét múlva beépítik a működésbe. Toborzásról, onboardingról és megtartásról is kérdeztük a Kifli.hu online élelmiszer-kereskedelmi hálózat HR vezetőjét.

Hír: Kúria: jogellenes felmondásnál a munkavállalónak új munkát is keresnie kell

2022. április 04. 08:42
 
2012-ben a munkajogi szabályozás megváltozott, mivel a jogalkotó elfogadta a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv-t ("új" Mt.). A módosult munka törvénykönyve több ponton, így a munkáltató által történő jogellenes munkaviszony megszüntetés szabályaival összefüggésben is lényeges eltéréseket tartalmazott. Ilyen új szabály a munkavállaló kárenyhítési kötelezettségének nevesítése, melynek értelmezési keretei alakulóban vannak. Az alábbiakban bemutatjuk a Kúria legújabb eseti döntését ezen a területen (BH2022.52.):

Hír: Megszakítható a munkavállaló szabadsága?

2022. április 27. 15:58
 
A munkavállaló szabadsága a pihenés és a regenerálódás ideje a dolgozó számára. Azonban előfordulhat, hogy valamely okból a szabadságon lévő munkavállaló munkájára mégis szükség van. Van-e lehetőség arra, hogy a már kiadott szabadság időpontját a munkáltató módosítsa? Visszahívható a szabadságáról a munkavállaló?
 

Hír: Présben a gyártó cégek: hogyan lesz elég kékgallérosom?

2022. június 21. 09:09
 
Szinte teljes a magyarországi foglalkoztatás, ám a termelő cégek megrendelései nőnek, miközben háborút vívnak a szomszédban. Új stratégia kell a megfelelő létszámú és képzettségű munkaerő megszerzéséhez. Milyen új utak kínálkoznak? Hogyan csinálják a nagy gyártó cégek? Erre is választ kaphatnak, akik eljönnek szeptember 28-án a legnagyobb hazai kékgalléros toborzási konferenciára, a recruiTECH BLUE-ra. Toldi Gábor főszervezőt kérdeztük az aktuális álláspiaci folyamatokról.

Hír: A jegesmedvékért aggódunk, a munkavállalókért miért nem?

2022. június 21. 09:32
 
 
Ahogy az országok és a vállalatok gazdagodnak többet áldoznak például a környezet fenntarthatóságára, a levegő, a víz tisztaságára, a zöld irodákra, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk és sorolhatnánk, ugyanakkor mintha ez - tisztelet a kivételnek - saját munkavállalóikra kevésbé vonatkozna. Miért kell meghalni a fizetésért? - teszi fel a kérdést Jeffrey Pfeffer a Stanford University professzora, aki a szervezeten belüli hatalom, a munkahely és munkahelyi stressz, a menedzsment-stílus, az erőforrás-függőség témaköreit kutatja. Az amerikai professzor Budapesten járt, hogy átvegye a Rajk László Szakkollégium diákjai által évente odaítélt Herbert Simon díjat.

Hír: 4 napos lesz a munkahét?

2022. június 24. 08:35
 
A munkahét lerövidítésére irányuló felhívások az elmúlt években több országban is felerősödtek. Mivel a világjárvány idején munkavállalók milliói álltak át a távmunkára - csökkentve ezzel a megterhelő ingázási időt és költségeket -, a munkavállalók és a munkáltatók újragondolták a munkahelyi rugalmasság és a juttatások fontosságát.