Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Drágultak a mezőgazdasági termékek

2016. július 13. 07:46
 
Gyümölcsöt olcsóbban vehetünk A növényi termékek árának 5,4 százalékos emelkedése, az élő állatok és állati termékek árának 2,9 százalékos csökkenése eredőjeként májusban 2,4 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.
 

Hír: Kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése

2016. július 14. 12:13
 
Magyarország számára kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése, az ország minden fórumon határozottan és következetesen azt képviseli, hogy a génmódosított növények Európában ne kerülhessenek köztermesztésbe - reagált Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében környezetvédő szervezetek felvetésére.

Hír: A gazdák szerint megéri lízingelni a mezőgazdasági gépeket

2016. július 15. 10:26
 
A tavalyi évben és idén is bővült a lízingelt mezőgazdasági gépek állománya.

Hír: Itt a legújabb turisztikai őrület: a fagylaltút

2016. július 18. 08:19
 
Az európai szőlősgazdák elsősorban a borutak segítségével bővíthetik piacukat, az Egyesült Államokban azonban a farmerek kihasználják az új, különleges lehetőségeket. Marylandban egyre népszerűbb családi elfoglaltság a fagylaltút bejárása.
 

Hír: Még mindig rengeteg fát vágnak ki a mezőgazdaság miatt

2016. július 19. 09:51
 
A fenntarthatóságot szem előtt tartva az erdőgazdálkodás és a mezőgazdaság közti szorosabb koordinációt sürget az ENSZ FAO az élelmezési problémák kezelése érdekében.

Hír: Kulcsszerepben a mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták

2016. július 20. 07:50
 
Kiváló minőségű magyar élelmiszerekhez jussanak a hazai fogyasztók és a külföldi árupiacok minél szélesebb spektrumában árusítsanak magyar termékeket” – ezen missziónk megvalósítása elképzelhetetlen lenne a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szakmai irányítása alatt álló szakdiplomata hálózat áldozatos munkája nélkül – közölte Tóth Katalin, az FM nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az agrár - és környezetügyi attasék hagyományos éves beszámolója alkalmából megtartott szakmai rendezvényen.

Hír: Vihar- és a jégkárok esetén az agrár-kárenyhítési rendszer segíti a gazdákat

2016. július 22. 08:37
 
A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső-, vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak. Így a kárenyhítési alapból érkező forrásoknak köszönhetően csökkenthető az az anyagi veszteség, amelyet terményeikben az időjárás okozott. A Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer elektronikus alkalmazása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján érhető el.

Hír: OECD-FAO Mezőgazdasági előrejelzés 2016-2025

2016. július 22. 08:42
 
Földünk középtávú mezőgazdasági kilátásai 

Hír: Nem volt kegyes az időjárás – idén sem az agrárium segíti a gazdaságot

2016. július 26. 08:47
 
Túlzottan optimista a Magyar Nemzeti Bank prognózisa, amikor még mindig 2,8 százalékos GDP-növekedéssel számol – vallja egyre több gazdaságkutató. Az is világosan látszik már, hogy az agrárium idén sem képes javítani a magyar gazdaság teljesítményén.

Hír: Az EB új, átfogó támogatási csomag az európai mezőgazdasági termelők támogatására

2016. július 29. 08:16
 
Ez az átfogó támogatási csomag további bizonyíték arra, hogy a Bizottság továbbra is elkötelezett az Unió egészének mezőgazdasági ágazata iránt.