Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Tüntetést szerveztek Mezőhegyesen

2015. november 25. 10:43
 
"Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője kiemelte, nem gondolta volna, hogy valaha lesz olyan minisztérium, amely vidéki munkahelyek megszűnéséért tesz."

Hír: Tüntetés Mezőhegyesen: „ A Fidesz csak az erőből ért”

2015. november 25. 10:52
 
A ménesbirtokért tartott tüntetésen felbukkant Gyurcsány és szinte az egész ellenzék. Mind a város összeomlásától tartanak.
Ellenzéki központnak tűnt Mezőhegyes pár órára vasárnap délután: a tüntetőkhöz - akik szerint a földbirtok feldarabolása a város összeomlásához vezet - eljött Gyurcsány, Szigetvári és Gőgös Zoltán is is. A polgármester szerint a város sorsa nem politikai kérdés, de mivel a kormány nem segít elkerülni a katasztrófát, kénytelen minden felajánlott segítséget elfogadni. 

Hír: „Tudatosan akarják tönkretenni a városunkat” – Kormányellenes tüntetés volt Mezőhegyesen

2015. november 25. 10:54
 
"Drámai tüntetés volt tegnap Békés megye déli csücskében, ahol az eddig remekül működő ménesbirtok került veszélybe a kormány politikája miatt. A helyszínen ott voltunk mi is.
 

Hír: Interjú Mitykó Zsolttal Mezőhegyes polgármesterével

2015. november 25. 11:02
 
Egy mintagazdaság maradna meg a földárverések után, aminek a fő tevékenysége a lótenyésztés volna, és mint költségvetési szerv működne, tehát Mezőhegyes minden adótól elesik, amit eddig a Ménesbirtok Zrt. befizetett, mondta a település polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Hír: Szimbolikus temetéssel tiltakozott a Greenpeace

2015. november 25. 11:09
 
Szimbolikus temetéssel tiltakozott a Greenpeace az állami földek eladása ellen. Arra szólították fel a kormányt, hogy állítsák le a földterületek értékesítését. A szervezet szerint az árverésekkel bebetonozzák a szerintük tisztességtelen bérleti szerződéseket. További részletek a videóban.

Hír: Mintagazdaság Mezőhegyesen, de hogyan?

2015. november 25. 11:16
 
Gőgös Zoltán és Lázár János vitája a parlementi ülésen.

Hír: Ellenfél nélkül

2015. november 27. 08:59
 
Mészáros Lőrinc ártatlan áldozat, a kormány a bűnös, aki ezt az egész földárverést kitalálta, ez az egész bűzlik, mint a trágya, nem átlátható a rendszer, azt sem lehet tudni, kik vásárolnak földet - ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint sok árverésre be sem engedik az LMP képviselőit.

Hír: Földesurak: Száz milliókért mentek el állami földek

2015. november 27. 14:27
 
"Az elenzék szerint a kormány eltitkolja a vedők kilétét"

Hír: Földátverés - Látótér

2015. december 03. 10:01
 
Közel négyszázezer földet árverez el az állam, a kormányzati propaganda szerint a helyben lakó gazdáknak és a családi gazdaságoknak akarnak kedvezni. A valóság ezzel szemben az, hogy a termelőknek nincs elég pénzük arra, hogy a tízmilliós területekre licitáljanak, és hitelt sem tudnak felvenni rá, mert az önrész megszerzése is gondot okoz. Ezért nagyon sok az érvénytelen árverés.

Hír: Földet a magyar orgazdáknak!

2015. december 03. 12:51
 
„A hatályos magyar jog szerint orgazdaságot az követ el, aki lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból származó dolgot vagyoni haszon végett megszerez, elrejt vagy elidegenítésében közreműködik.”